To je postala uobicajena praksa kod dosta proizvodjaca (secam se da je Festo to imao pre desetak godina). Takozvana 1+2 garancija. 1 godina regularno, a jos 2 kad registrujes masinu (ili 2+1, zavisi od propisa konkretne zamlje).Vlad wrote:Još jedan kuriozitet ... da bi ostvarili pravo na 3 godine garancije mora se uređaj prijaviti na sajtu makite - nažalost ovaj bansek ne postoji na spisku modela u formularu za prijavljivanje tako da ga ne mogu prijaviti. Kafka bi bio ponosan.
Ne moras da pakujes i vracas masinu. Nadoknada je stvar dogovora izmedju trgovca i kupca. To ce reci moze da se ostvari i vracanjem dela para (sto ne verujem da bi ti smetalo

Meni su Austrijanci ekspresno vratili iznos koji je placen za carinski pregled, iako ga cak nisam ni trazio, vec ih samo upozorio zbog drndanja sa carinom. Neki njihov spediter je na posiljci napisao da je unutra alat umesto knjige. Posto knjige ne podlezu istom rezimu kao alat, to je izazvalo carinski pregled. Nisu bile neke pare (cak mislim da je transfer nazad na racun kostao vise), al princip je princip.
Ako nastavimo da se ponasamo po sistemu: "nije strasno, moglo je i gore, pa sam srecan", trgovci ce nastaviti da nas deru (ko da to vec ne rade dovoljno), uvaljuju nam sve i svasta, i krse sva moguca prava koja imamo jer im se to tako isplati. Sto ih vise ljudi bude spopadalo sa reklamacijama, i sto ih to vise bude kostalo, to ce biti finiji.