HOLZ MAN - masine za obradu drveta i metala
- Marko Enter
- Majstor majstora
HOLZ MAN - masine za obradu drveta i metala
Pogledajte ovo dobrog austrijskog proizvodjaca masina za obradu drveta i metala
i cene im nisu preskupe a odlicne masine
http://www.holzmann-maschinen.at//index ... c4573d0514
pozdrav
Marko
i cene im nisu preskupe a odlicne masine
http://www.holzmann-maschinen.at//index ... c4573d0514
pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata 

Pogledajte ovo: http://www.holzmann-maschinen.at//produ ... c4573d0514 i
ovo viewtopic.php?pid=11686#p11686
Kod Holzmann-a kuciste motora i prekidac mi jako lice na ona kod Womax i Einhell keksarica (brusilica).metabo wrote:Pogledajte ovo: http://www.holzmann-maschinen.at//produ ... c4573d0514 i
A sto se tice ostale mehanike... pa na Womax, Einhell keksaricama sam video resenja/detalje koji se mogu naci kod Boscha, DeWalta itd... verovatno direktno iskopirano... jedino malo shlampavo smontirano, neprovereno....
Last edited by boggy on 08 Feb 2009 00:11, edited 1 time in total.
- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
Naravno.Marko Enter wrote:Mozda lici ovako naizgled , ali kvalitet nije za uporedjivanje, pa moguce da je womax od njih kopirao
.....

Uzgred,... i Womax i Einhell keksarice mi rade odlicno.... vec sam potrosio jedan karton keksa (1000kom.)
Promenio sam samo istupljeno glodalo... jednom
Last edited by boggy on 08 Feb 2009 00:20, edited 1 time in total.
Pa čini mi se onako na prvi pogled da su skoro pa identične ili ja izvana nevidim neku veliku ili skoro nikakvu razliku,jedino možda u nutra a to se ne vidi.metabo wrote:Pogledajte ovo: http://www.holzmann-maschinen.at//produ ... c4573d0514 i
Čovijek sniva a Bog realizira!
Velika je slicnost izmedju HOLZMANN-a, najjeftinije palete JET-a i jos nekih proizvodjaca. Ja mislim da to za njih prava neka treca bezimena firma a da se oni samo potpisuju. Cilj je da se pokriju svi segmenti trzista a ako neko zeli nesto kvalitetnije tu imaju takodje ponudu ali svog programa.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Slažem se kolega Veljo sa ovim šta si napisao samo sam htio reći da su sasvim ok ove mašine za povremeni rad a može i za neke radionice koje rade puno više ali npr. ja i neki meni slični na ovom forumu bi bili presretni kad bi je imali ili da ju kupimo jer je sigurno bolja od MIO standarda iz Osjeka i upotrebljivija.Mislim da se slažete samnom.velja wrote:Cilj je da se pokriju svi segmenti trzista a ako neko zeli nesto kvalitetnije tu imaju takodje ponudu ali svog programa.
- Marko Enter
- Majstor majstora
Mislim da HOLZMAN bas proizvodi masine, ne ove male rucne (ali nisam ni bas 100% siguran)
Strkicu pogledaj ove masine sto sam okacio gore, one nisu bas za povremeni rad samo, vec za profesionalni rad , cirkular ovaj prvi gore je 8.000 eura el ti to lici na hoby masinu
abrihter diht je takodje blizu 9.000 eura
Ja sam samo uzivo video od njih ciklon za usisavanje kod jedng priljatelja , a on kaze da su im masine dobre
pozdrav
Strkicu pogledaj ove masine sto sam okacio gore, one nisu bas za povremeni rad samo, vec za profesionalni rad , cirkular ovaj prvi gore je 8.000 eura el ti to lici na hoby masinu

Ja sam samo uzivo video od njih ciklon za usisavanje kod jedng priljatelja , a on kaze da su im masine dobre
pozdrav
Bez znanja nema zanata 

Sto se tice MIO masina tu sam jako kompetentan. Ja mnogo gledam one americke sajtove i casopise pa pocinjem da tripujem. Lepo bi bilo da mogu da ulozim u zidanje radionice jedno 10000e i isto toliko u opremu. Problem je kako u gradskoj sredini naci jos 1ar da smestis radionicu i supu za materijal. Jos veci je problem kako ubediti familiju da je to najbitnija stvar u zivotu, ako je to ipak hobi. Naravno, kako nam Ameri predstavljaju, kod njih i najmanji hobisti, koji prave jednu kutijicu za nakit godisnje, imaju svu najkvalitetniju opremu a mi verujemo da je tako. Dobar alat u mnogome olaksava i ubrzava rad ali je vestina isto tako bitna.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Pogledao sam ja sve šta ima na oriđiđi stranici koju si ti postavio ali sam rekao za one jeftinije ili sam na njih mislio ali si me ti krivo shvatio sori ako sam krivo protumačio.Jer ide priča ovako gledao sam novu kombinirku MIO Standard iz Osijeka i koštala je u jednoj radnji oko 13000 kn šta bi bilo oko nekih 1700€ a tko je vidio tu mašinu i kad pogleda ovu najjeftiniju onda će mu biti jasno na šta sam mislio.Ovo su mašine prva liga i za hobiste jako pristupačne i jako dobre jer imaš sve na jednom mjestu.A šta se tiče ovoga šta ti marko govoriš ja se u potpunosti slažem s tobom.Nadam se da sam bio precizniji .MarkoEnter wrote:Strkicu pogledaj ove masine sto sam okacio gore, one nisu bas za povremeni rad samo, vec za profesionalni rad , cirkular ovaj prvi gore je 8.000 eura el ti to lici na hoby masinuabrihter diht je takodje blizu 9.000 eura