Челик за ножеве.

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
Arax
Majstor početnik

Челик за ножеве.

Post by Arax »

Где се може набавити добар челик за ножеве, имао сам парче од рапидног челика (од тестере која је секла метал), који сам користио као циклик, и користио сам га годину дана, и одлично ми је завршавао посао, док га нисам изгубио.
Сада ме занима, где могу пронаћи челик сличан томе?

Вероватно је неко овде правио длета или помагала од неког бољег челика, па ме занима како се ко снашао, и где је ко набављао челик за своје ножеве?
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

Neznam što je ciklik, ali sam za izradu noža rotacione kosilice koristio list gatera-pila kojom se režu trupci u daske, zatim, za razne sjekače, probijače i dlijeta koristio sam spiralne i lisnate opruge od automobila.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Ja sam nekada pravio profilisane nozeve i dleta za strug od gibnjeva fice.Isekao bi komad u vidu plocice od 5 do 7 cm na njega kredom iscrtao zeljeni oblik,i na tocilu obradio.
Imao sam druga velikog majstora koji je kao od sale vadio profile manjih kugli,sneska belica,jajeta i td.
Na jacem to jest vecem srafcigeru navario je dve metalne plocice izmedju kojih bi stavljao odredjeni noz.Plocice su sa jedne strane izbusene i narezan im je navoj fi 8mm za srafove stegace nozeva.
Nadam se da ce ti ovo biti od koristi
Pozdrav svima...
Last edited by zvecanac on 29 Oct 2009 20:05, edited 1 time in total.
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Da obidjes neki otpad...
Nekada sam nalazio te listove od masinskih testera za metal po otpadima. Valjda ih ima i danas.
Arax
Majstor početnik

Post by Arax »

Neznam što je ciklik, ali sam za izradu noža rotacione kosilice koristio list gatera-pila
Циклик, па свако има својназив за то, дељача, влчица,
користи се фино скидање дрвета уместо ренда, или може се узети нож од ренда и ручно га вући по дрвету, неко користи стакло. Тестере за гатере имам, користим их за косилице.
Ja sam nekada pravio profilisane nozeve i dleta za strug od gibnjeva fice
Од гибњева фиће имам ножеве за фрезер, на глави којојсе мењају ножеви. и а друге ствари.
Da obidjes neki otpad...
Nekada sam nalazio te listove od masinskih testera za metal po otpadima. Valjda ih ima i danas.
Е од тога материјала је био тајциклик, то парче је мојотац добио пре 20 година. Погледаћу, али не верујем, док је у Смедереву радио Змаји Фаграм имало је сигурно.
Last edited by Arax on 30 Oct 2009 08:47, edited 1 time in total.
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Usput uobicajen naziv je cikliN (sa N, a ne sa K na kraju).
Engleski scraper, recimo: http://www.dick.biz/dick/product/703511/detail.jsf
Post Reply