Stolarska radionica

Dobrodošli na okupljalište stolara

Vrati mi moje glodalo

by Bojan on 4. novembra 2014.

Ovaj članak nisam planirao da pišem, ali mislim da treba da bude obavezno štivo. Mislio sam da to meni ne može da se desi. Radim polako, pažljivo, korak po korak. Ali avaj! Počeo sam da pravim novo pomagalo za poprečni rez, a za firung sam uzeo jedan prelep komad javorove daske koji su mi skrojile dobre komšije iz firme “YuGod”. Nisu oni tema, nego je tema glodalo o kome sam pisao i tehnika rada sa njim. A lepo mi je Singer rekao da ta glodala pucaju, a lepo sam mu rekao da ja UVEK RADIM IZ VIŠE PROLAZA.

Šta se desilo? Glodalo je puklo i katapultiralo se u drvo. Bio sam spreman na ovakvo nešto, ali reko ajd’ da probam IZ JEDNOG PROLAZA. Znam da je javor star i suv i tvrd, ali me pokolebalo što sam bez problema sa ovim glodalom prolazio kroz MDF iz jednog prolaza. Da ne dužim više, evo slika i čuvajte se!


Obezglavljeno glodalo


Glava zakucana u drvo

Glodalo je ostalo zakucano u drvetu i nema sile da se isčačka. Verovali ili ne, kada je puklo osetio sam trzaj koji se preneo do ruku. Mogu misliti gde bi glodalo završilo da mu se na putu nije našao javor, nego npr. naočare. Prosviralo bi ih “samo tako”.

Ja sam ovog puta imao sreće.

Slobodan Siridžanski (metabo)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ChatClick here to chat!+
0 Shares
Share
Tweet
+1
Share
Skoči na traku sa alatkama