Stolarska radionica

Dobrodošli na okupljalište stolara

Ne igraj se ivericom – poseći ćeš se

by Bojan on 4. novembra 2014.

Kako je prosta iverica – četvrtka obložena vazduhom sa strana na kojima je nema, dolazimo u situaciju da moramo gledati malene kako padaju direktno na glavu i seku istu o te ivice.

Kako skraćivanje života i vožnja do lekara, pa do pedijatra a zatim kod hirurga ne spada u normalni i željno očekivani deo nečijeg života, malo da kažem o ovome.

Ne volim ti ja to.

Nije lepo gledati dete koje ima godinu dana, i pada kao kesa, da plače krvave glave.

Kriv je onaj koji je pravio, reći će neko, zašto pobogu majmun nije zaštitio ivicu i napravio neki luk, or something?

Ili možda – zašto majmun nije uzeo da napravi sto za računar od “masnog” drveta? Pa da se lepo obrade ivice, pa da nema osećaja pod prstima kada prelazite preko laka da će vam se koža “otvoriti” a creva izleteti napolje?

Bilo kako bilo, iverica je nužno zlo.

A onaj ko pravi nameštaj od drveta, i ne “obori” mu ivice, neka se saplete jednom, i nek se povredi na ivicu, pa da viš kako će posle da obara ivice.

 

2 thoughts on “Ne igraj se ivericom – poseći ćeš se

  1. mond line says:

    mora da priznam da je takst malo ekstreman, naravno da treba da se pazi na ivice, ali iverica i nije tako strasna. Malo dete se lako povredi, to je bar jasn, ali sta reci o staklu, metalu it d. Svaki majstor ce da obradi ivice, ali naplatice to, a onda kupac negoduje, hoce da ustedi, pa na raju ostanu nezasticene

     
  2. Nina says:

    Kod iverice se malo moze popraviti situacija koriscenjem abs kant trake, ali ivice su i dalje ostre i treba biti mnooogo pazljiv. A opet, imaju ljudi i staklene stolove, pa nekako preteknu i stolovi i deca 🙂 Mada moj glas uvek ide za drvo.

     

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ChatClick here to chat!+
0 Shares
Share
Tweet
+1
Share
Skoči na traku sa alatkama