savijanje mdf
- vvladimirv
- Šegrt
savijanje mdf
Pozdrav svima.
Ima li neko iskustva sa savijanjem medijapana.
Koji medijapan koristiti i kako ga pravilno pricvrstiti i obraditi prije lakiranja?
--------------------------- spojene poruke
pult
Ima li neko iskustva sa savijanjem medijapana.
Koji medijapan koristiti i kako ga pravilno pricvrstiti i obraditi prije lakiranja?
--------------------------- spojene poruke
pult
Re: savijanje mdf
Ovi prvi koje izbacuje gugl kad ga pitas, svi su napravili zareze paralelne, pa onda tako savili.
Evo ti jedan od: https://www.youtube.com/watch?v=TYfRyt6OQkY
Evo ti jedan od: https://www.youtube.com/watch?v=TYfRyt6OQkY
- maricaiivica
- Moderator
To se zove flexi mdf i naveden je u projektu
- vvladimirv
- Šegrt
Problem mi predstvljaju kanelure sa vanjske strane, 2*2m svakih 20mm. Ako budem radio ovaj kerfing mdf,za koji sam skinuo i kalklator, bojim se da ne puca na mjestima gdje su kerf i kanelure blizu. Isto vazi i za flex mdf. Ako od flex mdf koji je 8 milimear napravim oblik a preko lijepim 4mm mdf na koji sam cnc urezao kanelure, da li ce se taj tanki moci saviti da ne puca? Ako mi neko iskusniji od mene moze dati misljenje bio bih zahvalan.
Sper ploca za savijanja je resenje koje uvek pre koristim nego mdf. Lameliranjem preko sablona 2-3 sloja dobije se olican rezultat. Najmanja radijus na koji sam savijao je oko precnika 300 mm .
- maricaiivica
- Moderator
Neće ni mdf od 4mm da puca na r60
- vvladimirv
- Šegrt
Koje ljepilo mi mozete preporuciti za ljepljenje konstrukcije i fleksibilnog medijapana?
To je vec maricin "teren", ali ne vidim sto bilo koji pristojan lepak ne bi radio?
Po meni... Mnogo je veci problem da to lepo i ravnomerno stegnes, nego koji lepak ces da upotrebis.
Po meni... Mnogo je veci problem da to lepo i ravnomerno stegnes, nego koji lepak ces da upotrebis.
- maricaiivica
- Moderator
Ako koristiš flexi a radijusi savijanja nisu mali, ostaće ti veći razmak između perca. U slučaju da će taj element da trpi neke sile, tada pu lepak i više vlage može biti korektno rešenje
- vvladimirv
- Šegrt
Bas lepo!