Чиме премазати даску да посветли
Чиме премазати даску да посветли
Поздрав свима!
Треба ми савет по питању премазивања чамових дасака.
Треба да нечиме премажем даске, али не бих да потамне.
Даске су суве, свеже обрађене, тако да су поприлично светле.
Неће бити изложене никаквим спољним условима, дакле-неће стајати на сунцу и киши..
Жеља ми да даске буду што светлије, а да при томе остане природна шара дрвета.
Дакле, не бих да фарбам даске у бело, већ бих да, уколико је на неки начин то могуће постићи, на дрвету остане шара али да даска буде што светлија.
Видео сам по фарбарама разне премазе за дрво, али ме занима да ли неко има искуства и препоруку за неки одређени производ помоћу кога бих могао да постигнем ефекат који сам описао.
Хвала!
Треба ми савет по питању премазивања чамових дасака.
Треба да нечиме премажем даске, али не бих да потамне.
Даске су суве, свеже обрађене, тако да су поприлично светле.
Неће бити изложене никаквим спољним условима, дакле-неће стајати на сунцу и киши..
Жеља ми да даске буду што светлије, а да при томе остане природна шара дрвета.
Дакле, не бих да фарбам даске у бело, већ бих да, уколико је на неки начин то могуће постићи, на дрвету остане шара али да даска буде што светлија.
Видео сам по фарбарама разне премазе за дрво, али ме занима да ли неко има искуства и препоруку за неки одређени производ помоћу кога бих могао да постигнем ефекат који сам описао.
Хвала!
- maricaiivica
- Moderator
Covek hoce da zadrzi prirodnu boju drveta.
Obican bezbojni sadolin, ili vodeni bezbojni lak, su najblize tome.
Vodeni tipicno nemaju nikakav ton, za razliku od uljanih i ostalih koji daju onaj "amber". Samo povedi racuna, poceli su proizvodjaci da toniraju vodene, kako bi ima dali upravo taj "ton" klasicnih, posto cist vodeni deluje malo "tupo", to jest ko da je daska potpuno gola.
Obican bezbojni sadolin, ili vodeni bezbojni lak, su najblize tome.
Vodeni tipicno nemaju nikakav ton, za razliku od uljanih i ostalih koji daju onaj "amber". Samo povedi racuna, poceli su proizvodjaci da toniraju vodene, kako bi ima dali upravo taj "ton" klasicnih, posto cist vodeni deluje malo "tupo", to jest ko da je daska potpuno gola.
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
- art of wood
- Vrhunski majstor
Treba citati sa razumevanjem :stolt:
covek hoce da posvetli a nece u belo....
" Дакле, не бих да фарбам даске у бело, већ бих да, уколико је на неки начин то могуће постићи, на дрвету остане шара али да даска буде што светлија"
covek hoce da posvetli a nece u belo....
" Дакле, не бих да фарбам даске у бело, већ бих да, уколико је на неки начин то могуће постићи, на дрвету остане шара али да даска буде што светлија"
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- maricaiivica
- Moderator
Za izbeljivanje koliko ja zna samo :
NaOH + H2O2. (Soda + peroksid) Gadno da se radi do bola.
NaOH + H2O2. (Soda + peroksid) Gadno da se radi do bola.
Last edited by momirz on 16 Jan 2018 21:56, edited 1 time in total.
Mene isto zanima cime namazati drvo da zadrzi sto prirodniju boju?
Cerkici sam napravio krevet od prirodno susenog oraha, samo je izlakiran akrilnim lakom, saten sjaj.
Posle lakiranja drvo je izgledalo extra, skroz prirodna boja, veliki kontrast izmedju svetlog i tamnog dela.
Ali vremenom je sve nekako dobilo istu braon boju. I dalje se vidi razlika izmedju tamnog i sada manje tamnog dela, ali to nije to.......
Cerkici sam napravio krevet od prirodno susenog oraha, samo je izlakiran akrilnim lakom, saten sjaj.
Posle lakiranja drvo je izgledalo extra, skroz prirodna boja, veliki kontrast izmedju svetlog i tamnog dela.
Ali vremenom je sve nekako dobilo istu braon boju. I dalje se vidi razlika izmedju tamnog i sada manje tamnog dela, ali to nije to.......
Sve dok neprobam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!!!!!!!!!!