SPIRALNI REZ

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
Post Reply
VABARIK
Zarezivač olovaka

SPIRALNI REZ

Post by VABARIK »

Retko sam na FORUMU te se samo nadam da je sa stolarskom opremom moguce napraviri SPIRALNI REZ na cevi (PVC). Cak mi je jedan masinac to i potvrdio i zato bih vas za molio da pogledate moju pripremu, MOZDA I DODJE DO POSLA. U svakom slucaju ot6voren sam za predloge i sugestije. Pozdrav Djordje

Moje upoznavanje zainteresovanih sa poslom je na sledecem linku. Pitanja je moguce postaviti i na 063/89 27 422

http://www.ctc-pvc.com/Proizvodi/?pvc=NOVO&&i=21
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Najpre upisi u profilu odakle si (polje lokacija). Ako nista drugo da ti se ne javi neko iz druge drzave pa da u posao uvedete i problematiku carinjenja :)
A takva su i pravila foruma, plus pise velikim slovima na vrhu strane.

Posto je ovo vise ponuda za posao nego pitanje za stolare, premesteno u odgovarajuci podforum.
VABARIK
Zarezivač olovaka

Post by VABARIK »

U pravu si, mada mi se cini da bi ipak imala vise pregleda u BERZI POSLOVA, a ne znam kako se prebacuje. Ipak ja nudim posao (A NE PRODAJEM) koji ima sanse da postane sezonski trajan.
Last edited by VABARIK on 06 Feb 2017 13:52, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Berza je zatvorena jos pre 5 godina.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ja ne vidim nacin da se to napravi na nekoj stolarskoj masini, makar ne na onima koje imaju u srednje do bolje opremljenim radionicama.

Do kakve ste ideje dosli ti i masinac, kakvo ti je konkretno resenje predlozio?
exclusive
Precizni šegrt

Post by exclusive »

Meni jedino pada na pamet da bi se to moglo napraviti na tokarskom stroju,naravno sa određenom brzinom i posmakom. S time da bi u cijev trebalo staviti drveni cilindar.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Moze da se napravi i bez struga, jako prosto, cak i gotovo kompletno od drveta, samo sa parcetom flaha, koji ce da vodi alat kroz spiralu. Ovakvi spiralni rezovi, i vodjenja za njih se koriste barem nekoliko stotina godina, za urezivanje zljebova u cevima karabina.
VABARIK
Zarezivač olovaka

Post by VABARIK »

Hvala na dosadasnjim odgovorima.
Drugar me je uputio da na yutube ukucam ROUTER LATHE i onda odaberem ono sto mislim da odgovara. Iz dobijenih nalaza sam izdvojio ovaj link i stavio ga - https://www.youtube.com/watch?v=eJ7NYL0HnsQ
Strugovi za metal, koji su njemu poznati mogu da rade sa max. korakom cca 2-3cm a meni je potrebno barem 6cm.
Pozdrav
saša
Majstor stolar

Post by saša »

Mislim da bi mašina za ovakvo sečenje trebalo da izgleda kao oštrilce za grafitne olovke samo veće normalno. Ovakve spiralne rezove smo kao deca pravili na cevčicama za sok na oštrilcu za grafitne olovke.
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
VABARIK
Zarezivač olovaka

Post by VABARIK »

Naravno Sasa, sa slika se i vidi da sto je uzi rez to je bolje, ali karakteristike opreme odredjuju sirinu reza.
VABARIK
Zarezivač olovaka

Post by VABARIK »

Mislim da bi i slicna oprema mogla da da dobre rezultate.

https://www.youtube.com/watch?v=o3woGrOdNK0

Ako je neko raspolozen da proba tu sam.
Post Reply