Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Ovdje se raspravljalo o nekim alatima za spajanje dasaka pa sam nešto napravio za sebe.
Još nije vrijeme za raditi s drvom u garaži, pa sam se malo igrao sa željezom.
Na kraju mi se ne čini loše utrošenih <20€ i dan i pol provedenih u garaži.
Odlicno...imam jedno pitanje- ima li veze sto spingla (navoj) gura daske u donjoj zoni kad se lepi nesto deblje?Posto vidim da gura tacno po sredini komad iverice od 18mm...ne znam,pitam,ne kritikujem
Last edited by nikola28 on 05 Feb 2016 17:35, edited 1 time in total.
Kak se bude ponašalo na debljim komadima još ne znam, ali mislim da ne bi trebalo biti većih problema jer se uvijek može ispred šipke koja gura staviti odgovarajući/deblji komad drveta.
U krajnjem slučaju uvijek se može i gornji dio debljih drvenih elemenata stegnuti dodatnom stegom, a ove služe uz stezanje i za poravnavanje daski/drva.
Mislim da ova varijanta ima ogranicene mogucnosti, jer prilikom pritezanja sila pritezanja deluje uvek na istom mestu tako da kod debljih dasaka moze doci do "otvaranja" gornjeg dela, puno bolja je ova varijanta
Da, bolja je varijanta.
Većinom budem koristil za daske gdje nema problema, a ako bude za deblje (5-8) veliki problem uvijek mogu preraditi, mada sam uvjeren da se "otvaranje" s gornje strane uvijek može riješiti dodatnom stegom.