Kako prikljuciti potopnu dubinsku pumpu?

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
Petrus
Dodavač alata

Kako prikljuciti potopnu dubinsku pumpu?

Post by Petrus »

Zdravo svima!
Najprije pozdrav, posto sam novi.
Imam montiranu dubinsku pumpu u bunaru na dubini od oko 72m!:forbryllad: Sta treba da povezem na nju za ona moze raditi automatski?:(
Inace kupio sam elektronski kontroler Easy press II - Pedrollo (made in Italy):Automate-Contacteur-Manometrique-Easy-Press-2-EasyPress-II-PEDROLLO-16-A--2576.html , filtar za vodu i regulator pritiska sa regulacijom do 10 bara.
Hvala na pomoci!
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Прво нам кажеш - као нови одакле си.
Па нам кажеш да ли твојбунар има довољан доток воде да пумпа не може да га испразни
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

prva poruka pa nema veze sa stolarijom :ironisk:

ne znamo odakle si :forbryllad:

registrovao si se i odmah pitanje koje je za neki drugi forum :spyfoordig:

svaka cast i dobro dosao

p.s. cim neki vodovodzija procita tvoj post -posavetovace te a dotle uzivaj u citanju i diskusiji sa stolarima- i onima koji ce to postati ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
rsinisa
Majstor

Post by rsinisa »

Uputio bih te na forum gde ćeš da dobiješ odgovarajući odgovor, a to je Elitesecurity, podforum elektrotehnika; imaš tamo puno kvalitetnih ljudi, kao i ovde, koji će ti adekvatno pomoći:
http://www.elitesecurity.org/f274

Ukratko, moraš prvo da odrediš šta želiš tačno da postigneš, koji proces; da li zalevaš baštu, da li održavaš nivo u nekom rezervoaru, da li održavaš pritisak u hidroforskom sistemu... Od toga zavisi odgovor, mada se sve svodi na senzore koji će da prate proces i po potrebi zaustavljaju ili aktiviraju pumpu. Ono što je bitno u bilo kom slučaju je da pumpa ne ostane suva pa ti je potreban senzor nivoa vode u bunaru.

Pozdrav.
Sinisha
Post Reply