cnc masina za duborez
cnc masina za duborez
ako neko moze da mi pomogne pri odabiru cnc masine za obradu drveta.interesuje me koje motore step ili servo,koji drajver,u kojem programu je najlakse raditi modele.kupio bih masine u srbiju zbog tehnicke podrske.na njima bih radio duborez ornamente slike i slicno.velicina masine bi bila oko 1200x2000mm.znate li nekog dobrog dobavljaca da ste gledali masinu u radu.
jos me interesuje koliko masini treba vremena da napravi jednu ikonu velicine 400x600.
pozdra
jos me interesuje koliko masini treba vremena da napravi jednu ikonu velicine 400x600.
pozdra
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
Neznam sta konkretno planiras da radis na CNC-u, mada ako planiras duborez bolje da uzmes manju masinu.
Ja sam radio na Homagovom optimatu 1200*4500, ima radnu glavu od 13kW pa ti vidi koliko se isplati da na njoj radis duborez- ornamente.
Za izradu jednog prosecnog ornamenta treba oko 5 - 6 sati.
sto se motora tice bolje je da budu servo. program za priremu 3d objekata mozes koristiti ArtCam.
pitaj sta te jos komkretno interesuje pokusacu da pomognem koliko mogu
Ja sam radio na Homagovom optimatu 1200*4500, ima radnu glavu od 13kW pa ti vidi koliko se isplati da na njoj radis duborez- ornamente.
Za izradu jednog prosecnog ornamenta treba oko 5 - 6 sati.
sto se motora tice bolje je da budu servo. program za priremu 3d objekata mozes koristiti ArtCam.
pitaj sta te jos komkretno interesuje pokusacu da pomognem koliko mogu
Tesko je leteti sa orlovima ako radis sa guskama
vec proizvodim unikatan namjestaj samo hocu da ubrzam izradu duboreza jer mi majstori sada to rade rucno.nabavio sam cnc 2000x1500x150 ali je jos nijesam pustio u rad trebalo bi do kraja novembra.toliku velicinu sam uzeo da bih mogao i vrata da odradim u duborezu ili neki veci front,nabavio sam i artcam pro 2008 i vec sam ga solidno savladao za ne mnogo komplikovane modele.ali se nadam da cu ubrzo moci i likove dobro raditi u njemu,inace u crnu goru veliki problem su operateri na cnc i programeri za 3d modele tako da sam rijesio oboje da naucim da ne bih u sred posla morao da gasim masine,poslao sam dvojicu na obuku za cnc pa cu vidjeti kako ce se pokazati a ja cu raditi modele inace sam dizajner po struci i znam rad u vektorskim programima.
masina je sa servo motorima spindla 2kw vakum sto dodatak za cetvrtu osu sve sam to dobio sa masinom,gledao sam je u radu i po mene dobro radi napravljena je da radi prakticno 24 sata dnevno na sto sam dobio trogodisnju garanciju.
evo i nekih modela koje sam uradio
PS:ne mogu se prikaciti slike ali u forumu elektricni alat cnc masinice ima nekoliko mojih radova
masina je sa servo motorima spindla 2kw vakum sto dodatak za cetvrtu osu sve sam to dobio sa masinom,gledao sam je u radu i po mene dobro radi napravljena je da radi prakticno 24 sata dnevno na sto sam dobio trogodisnju garanciju.
evo i nekih modela koje sam uradio
PS:ne mogu se prikaciti slike ali u forumu elektricni alat cnc masinice ima nekoliko mojih radova
Last edited by hak1 on 16 Oct 2008 16:05, edited 1 time in total.
Last edited by mbole on 19 Nov 2008 22:35, edited 1 time in total.
evo jos nekih modela koje sam uradio u Artcam-u.Jos nijesam slikao masinu, ali cu je slikati i postaviti slike.
Pozdrav

Pozdrav

Last edited by hak1 on 21 Dec 2008 23:49, edited 1 time in total.
- SZR.JohnnyB
- Dodavač alata
Fuc... slike postaivs tako sto pogledas FAQSZR.JohnnyB wrote:Kako da prikacim m.... fuc... slike?:D
Izvinite i pozdrav

viewtopic.php?id=893
Pozdrav
Sada ću malo odlutati od teme o kojoj već raspravljati jer mi je potrebana hitna informacija.
Naime, čovjek mi je zatražio da mu radim ikonostas isti kao u susjednoj crkvi koji je kompletan sa duborezom. Radi se o ručnom duborezu, a ja radim neke klasičnije proivode tako da nemam cnc mašinu za duborez jer nisam imao do sad potražnju za takvim poslom. Ikonostajs je veličine 310x400 cm znači ima oko 12 m", to jest negdje oko 6-8 m2 duboreza, radi se o debljini duborezta od pola cm pa negdje i do 5 cm. Mene zanima da li neko zna kako se kreće cijena duboreza po m2 i da li ima neko na području Banjalučke regije da to radi, cijena i nije toliko bitna, najbitnije mi je da nađem nekog ko to može da ispoštuje. Ja bih uradio ikonostas od drveta sa konstrukcijom i završne radove sa montažom i treba mi čovjek koji će odraiti duborez na već definisanim površinama. Priblem je što za taj duborez nemam modele na kompu ni u fizičkom smislu sem tog navedenog ikonostasa koji bi trebalo precrtati i ispraviti greške koje su nastale ručnim radom. Kako bi mogao čovjeku dati informaciju do petka da li ću moći da ispoštujem njegov zahtjev molim vas da mi date što prije konkretne prijedlog, u obzir dolazi i neka cnc mašina.
Sada ću malo odlutati od teme o kojoj već raspravljati jer mi je potrebana hitna informacija.
Naime, čovjek mi je zatražio da mu radim ikonostas isti kao u susjednoj crkvi koji je kompletan sa duborezom. Radi se o ručnom duborezu, a ja radim neke klasičnije proivode tako da nemam cnc mašinu za duborez jer nisam imao do sad potražnju za takvim poslom. Ikonostajs je veličine 310x400 cm znači ima oko 12 m", to jest negdje oko 6-8 m2 duboreza, radi se o debljini duborezta od pola cm pa negdje i do 5 cm. Mene zanima da li neko zna kako se kreće cijena duboreza po m2 i da li ima neko na području Banjalučke regije da to radi, cijena i nije toliko bitna, najbitnije mi je da nađem nekog ko to može da ispoštuje. Ja bih uradio ikonostas od drveta sa konstrukcijom i završne radove sa montažom i treba mi čovjek koji će odraiti duborez na već definisanim površinama. Priblem je što za taj duborez nemam modele na kompu ni u fizičkom smislu sem tog navedenog ikonostasa koji bi trebalo precrtati i ispraviti greške koje su nastale ručnim radom. Kako bi mogao čovjeku dati informaciju do petka da li ću moći da ispoštujem njegov zahtjev molim vas da mi date što prije konkretne prijedlog, u obzir dolazi i neka cnc mašina.