prije svega da se ispričam što me nema praktički cijelu zimu, al eto, posao stisnuo pa se nije baš imalo vremena, a ni volje za stolariju

no kako dolazi ljepše vrijeme tako raste i volja, ali alaj, eto novog problema :forvonad:
iz određenih razloga ostajem bez svoje garaže pa ću tako morati seliti cijelu radionu na drugu lokaciju.
e sad, imam mogućnost uz kuću dužine nekih valjda 6-7-8 metara napraviti radionu širine recimo 2,5-3-3,5. znam, vrlo sam precizan :tummenupp:
znači, jedan zid radione bi bio vanjski zid kuće. sad na red dolaze temelji. tu bi bila riječ o cca 5 m3 betona, što nikako nemogu isfinancirati

pala mi napamet ideja kako je moj stari napravio vikendicu... uzeo je betonske odvodne cijevi, ubetonirao u zemlju, u njih nalio beton i u taj beton upiknuo one "čahure" za grede.
pa meni palo napamet na taj način napraviti i radionu, ali reko da dođem ovamo po mišljenja

nemam nikakvih ultrateških alata niti ničega jako teškog. štoviše, mislim da nemam ništa teže od 100kg :skratta:
također, nemam namjeru niti kupovati nikakve profi-megateške-ultra-super mašinerije

pod bi se izveo od mreže štafni i pokrio bilo daskama, brodskim podom, nečime.. na što bi išle ploče iz serverskih soba.
zidovi bi bili takvi da bi svakih x dužine išla greda u vis. izvana bi se za početak pokrilo sa colericama, jednog dana bi se nešto na njih stavilo.
iznutra bi se postepeno stavljao stiropor i opet colerice.
zanimaju me mišljenja, čisto da znam da li sanjarim bezveze ili moje fantazije imaju smisla

stari je na sličan način napravio vikendicu, samo kaj je njegova od lamperije u prekonekoliko slojeva, i već 13-u godinu se odlično drži

hvala svima unaprijed