mbole wrote:Sasvim OK, uz par dodataka.
Prvu ruku razredi uljanim razredjivacam barem 1:2, moze i vise (1 deo ulja 2 dela razredjivaca).
Par sati je mnogo da cekas pre brisanja. Ukloni visak nakon 15-tak minuta ako je u pitanju cisto ulje. Ako je u pitanju ulje sa dodacima (u sustni najcesce mesavina ulja i laka), par minuta.
Eh da. Zavrsna obrada pre mazanja uljem mora da bude apsolutno perfektna. Svaka i najmanja greska se nakon nauljivanja vidi "iz aviona". Smirglanje do besvesti, iskljucivo duz godova, barem do granulacije 320, a nece skoditi ni mnogo finije.
imam jos par pitanja
1. koliko slojeva treba odraditi ako se radi o namjestaju koji ce boraviti u dnevnoj sobi, znaci unutra?
2. radio sam tako da sam velikom cetkom nanio ulje, onda uzeo krpicu i zustro trljao drvo. ostavio 15 min, i onda njezno obrisao s drugom krpom ulje. radim u garazi gdje je 15 stupnjeva. nakon 2-3 dana, drvo jei dalje masno na dodir, jel to uobicajeno ili nesto krivo radim?
3. gledao sam na netu da znaju ljudi stavljati u zadnju ruku voska. jel tako sto preporucljivo? ako je, koji vosak, koji omjer, kako to?
hvala puno svima. nisam ovako sto nikada radio, pa sam malkoc izgubljen