Ugaona garnitura

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Post Reply
Pezzo
Ultra majstor

Ugaona garnitura

Post by Pezzo »

Posto sam vec napisao da cu postaviti slike, evo da ispunim obecanje.

Image
tiplovanje improvizovanom tiplericom, drzac za busilicu je Iskra UD-220

Image
obrada rupa za tiplove

Image
zaobljavanje ivica

Image
ovo je proba kako stoji sklopljeno

Image
postavljeno za bajcovanje

Image
obojeno

Image
sklopljeno

Image
pogled iz drugog ugla

Image
detalj ogradice u uglu

Image
regal koji sam pravio prosle godine, furnirani mdf i frontali od masiva, orah, PU lak 20 gloss.

Image
Last edited by Pezzo on 19 Dec 2012 14:36, edited 1 time in total.
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

Лепо урађено.
Видим да је "универзални држач" у пунојформи.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Evo jos malo...

Image
Kuhinja, univer, frontali mdf, lak akrilni, bez sjaja

Image
detalj, rucice inox

Image
gornji elementi

Image
donji elementi

Image
Krevet, uzglavlje, tek montiran

Image
malo se bolje vidi iz drugog ugla

Image
uznozje

Image
detalj
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

:hurra:
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

:buga: :skool: :prsgore:

bravo pezzo , radovi uredni i iznad svakog prosjeka :prsgore:

podijeli sa nama i ostale radove :tummenupp:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Hvala za komplimente. To su slike koje sam vec imao u racunaru, a posto mi je ovo samo hobi, a ne profesija, ne radim stalno, pa kad budem radio slikacu i postaviti slike.
Posto sam na drugoj temi davao komentare, pa se ovde nadovezao, kratko bih ponovio da sam ugaonu garnituru za sedenje pravio tako zbog male sobe, pa sam morao po meri jer je sve sto se moze naci u trgovinama previse kabasto i sa debelim naslonima, pa bi nepotrebno zauzimalo ionako mali prostor. Ovako se uklopilo kako smo planirali. Regal je takodje po meri i stao je tacno od zida do zida, kuhinja takodje. To je jedan mali stan u centru.
Za krevet nisam napisao, drvo je orah, bajc uglavnom korigujem po potrebi i pravim probe, a lak je kao i na regalu, PU 20 gloss-a.
Sada se spremam, vise psihicki :) , da pravim ormaric za TV/media, pa razmisljam o dizajnu, a drvo ce biti bor ili smreka.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Ufff , ako je ovo samo hobi :buga: , mnogi majstori bi se posramili kada vide ovaj rad :tummenupp:

Doduše , mnogo je hobista na forumu, uključujući i mene :P . Nema boljeg nego uhvatit se cirkulara i blanje i zujat poslije posla do kasno u noć :skratta:

Moji susjedi me naprosto obožavaju :pun: :smejanje:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa hobi, vidis po slikama da sam radio i na terasi sa amaterskim alatima :)
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

ropee wrote:Ufff , ako je ovo samo hobi :buga: , mnogi majstori bi se posramili kada vide ovaj rad :tummenupp:

Doduše , mnogo je hobista na forumu, uključujući i mene :P . Nema boljeg nego uhvatit se cirkulara i blanje i zujat poslije posla do kasno u noć :skratta:

Moji susjedi me naprosto obožavaju :pun: :smejanje:
A moji zovu i policiju kad se zaigram oko ponoći :)

Pezzo, ovo sa hobijem za kutnu garnitutru, kuhinju i regal još mogu "progutati", ali krevet je majstorski uradak. E, sada, ili nije tvoj rad, ili se baviš pogrešnim poslom kao osnovnim!
Last edited by BILJEŽNIK on 04 Oct 2012 16:30, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Kod kreveta sam morao samo ispune da provucem kroz veci diht i frezer i to sam uradio kod jednog stolara za 15 minuta, nisam bas pocetnik. Napravio sam jos jednu kuhinju u istoj boji, jer mi je bilo preostalo tog laka, druga se malo razlikuje u sjajnosti i frezovanju frontala.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Evo i te druge zute. Ona ima i malo sjajnosti, oko 5 gloss:

Image
Taj deo iznad ne znam da li da zatvaram. Mislio sammozda koju portu staklo-Al, ali mi se ne stavljaju tako visoko.

Image

Image
Rucice su inox i ovde.

Image
Detalj
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Evo kako izgledaju defekti, tj. posledice "prosusenog drveta. To je drvo koje nije proslo susaru, nego se izvesno vreme susilo prirodno, uglavnom napolju.

Image
Na slici se vidi da nije popustio lepak, a drvo se raspuklo od skupljanja po sirini. To je ono o cemu smo pricali.

Image
Ovo je snimak iz drugog ugla.

Image
Uuglovima nije moglo da se stegne odgovarajucom silom, pa je na tim mestima prilikom susenja popustio lepak.

Image
Ovo je primer drugog elementa, vidi se da se drvo skupilo po sirini, sa svake strane po jedno 3-4 mm, dok su poprecni elementi ostali skoro isti po duzini. Inace, drvo je jasen, a samo na ovoj slici je poprecna letva od hrasta.
Oxymoron
Šegrt

Post by Oxymoron »

Gledajuci onu izvlacnu napu izgleda mi da ti je dubina korpusa za visece elemente 280 ili 300mm. Moj savjet je da radis na 320mm, bolje ce se ovaj model nape uklopiti, a i kad budes imao onu skroz skrivenu napu imaces dovoljno prostora da je urezes.................ili si je samo odmakao naprijed od zida????
Last edited by Oxymoron on 18 Dec 2012 17:01, edited 1 time in total.
100put crtaj, jednom prodaj
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ma ne, nju sam ostavio namerno da malo viri, inace bi bilo nezgodno da se uhvati pri izvlacenju.
Taj aspirator nije dobro postavljen jer iznad plina se postavlja na malo vecoj visini, treba bar 80 cm. Ovaj drugi je postavljen na dobroj visini, ali su pak ovi susedni elementi blizu. Tako da prema mom vidjenju nije dobro ni jedno ni drugo, ali ne odlucujem uvek samo ja.
Last edited by Pezzo on 18 Dec 2012 17:14, edited 1 time in total.
Post Reply