Pomoc oko cirkulara

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
Post Reply
DuKhan
Precizni šegrt

Pomoc oko cirkulara

Post by DuKhan »

Molim Vas da mi pomognete,

Imam priliku da kupim ovaj cirkular, ali se slabo razumem.

Cirkular se nalazi na otpadu, trebalo bi sve da je ispravno osim nosaca motora koji mora da se zavari....
Moje pitanje je koliko maksimalno da platim ovaj cirkular... ima podesavanje testere po visini i pod uglom, uz njega idu i kolica i sve sto pripada uz masinu, takodje kakva su Vasa iskustva sa ovim tipom cirkulara?
Molim Vas ovo bi mi bila prva ozbiljna masina i ne bih voleo da pogresim u izboru

Image
Možda radimo sporo ..... ali zato radimo traljavo
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

I na kilo da ti naplate, bice dosta skupo. Ja bih ti preporucio da, ako hoces dobru masinu, kupis neku ocuvanu zajecarku sa 5 operacija. Ali zavisi i sta radis, ako ti treba samo za rezanje velikih kolicina materijala, onda je to druga stvar.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Na otpadu ??? to onda ide po kili ili po dogovoru :skool: Neznam kako se kreću cijene , no pitanje je zašto je završio tamo , samo zbog slomljenog nosača ili ... Vjerojatno će se trebati i koji ležaj osovine cirkulara zamijeniti , no ni to nije kraj svijeta . Svakako ako pali , ja bih ga uzeo za neke razumne novce .
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ako je ispravan(nisu krive ploce,nisu izgoreli motori...)dao bih 500e za to jer je to nepoderivo(taj stucer imam garant 500-700kg i radi kao voda :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
DuKhan
Precizni šegrt

Post by DuKhan »

Cirkular je donesen sa raznim masinama i otpadom iz fabrike...neke ne znam koje.

Juce su mi trazili 500 Eur, ja sam blefirao i rekao da dajem 200Eur pa ako hoce hoce... :oskyldig:

Kad zovu me pre 1 sat i kazu da pristaju :)

SUtra idem da je pokupim nekako sa necim, kako cu da je unesem u podrum sa vratima 90cm ne znam.

Nadam se samo da nisam kupio gomilu otpada.....

Javljam se da kazem kako sam prosao.

Do sada sam radio sa MIO standard kombinirkom, i stolom sa rucnim cirkularom Matrx montiranim sa donje strane stola. Tako da je ovo ako bog da da bude sve OK za mene premija, avion ferrari kako hocete.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa moraces da je rastavis na proste cinioce.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Nisi ni svestan da si uzeo pravu zverku. S malo doterivanja imaces igracku da ti svako pozavidi!
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
DuKhan
Precizni šegrt

Post by DuKhan »

Hvala na podrsci....
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Masine su (99% sam siguran) iz davno propale firme Kongrap Makis. Skoro su momci dali na otpad sve sto nisu znali kome prodati. :)
DuKhan
Precizni šegrt

Post by DuKhan »

Moguce otpad je u blizini,
Last edited by DuKhan on 20 Sep 2012 21:41, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

DuKhan wrote:Cirkular je donesen sa raznim masinama i otpadom iz fabrike...neke ne znam koje.

Juce su mi trazili 500 Eur, ja sam blefirao i rekao da dajem 200Eur pa ako hoce hoce... :oskyldig:

Kad zovu me pre 1 sat i kazu da pristaju :).
pametno :pljesk::pljesk::pljesk:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Otpad bi trebao biri negde u rakovici/resniku :)
Ako je to to, komplet je ispravan.
E sad, kakve su ploce i lezajevi to ces ti najbolje videti na licu mesta.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Uze li taj cirkular? Kakvi su utisci? Dal neke slike, komentare...
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
DuKhan
Precizni šegrt

Post by DuKhan »

Pazario sam cirkular, slika jos nema jer ga nisam jos dovezao.

Naravno da nije sve moglo da prodje glatko.... Cirkular nazalost nema sve delove za kolica tako da su ista neupotrebljiva, kad smo kod stvari koje nedostaju nema ni granicnika, ni vodjice za granicnik.
Ali tu nije kraj mojih problema, to cudo ima 800kg, kako cu da ga prevezem i spustim u podrum ne znam.
A pre nego li ga dovezem moram, dok je jos na prikolici, da svratim da mi zavare nosac motora (ako znate nekog dobrog varioca na potezu Zeleznik - Banovo brdo javite mi).

Sve u svemu cenovno sam bez obzira na nedostatke dobro prosao, steta je sto verovatno necu imati kolica ali vodjicu cu moci da napravim.....

Mislim da je ovo jaka i stabilna masina sa kojom cu moci da radim precizne radove i da secem tone gradje...
s`obzirom da sam planirao da kupim stoni cirkular Makita, Metabo.... ovo bi trebalo da je bolja opcija. Ne znam sta vi mislite.

Usput na otpadu dok sam kupovao cirkular naleteo sam na MIO standard malu kombinirku koja je ista kao moja (samo joj nedostaje motor i slomljene su sve radne ploce) i ima delove za diht koju su meni nedosajali tako da sam kupio i to za 50Eur, mozda sam je preplatio ali vec duze vreme sam trazio te delove bez uspeha.

Uskoro cu okaciti slike cim se snadjem za prevoz.

Pozdrav
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

super si prosao,sve te ostale stavke se daju srediti(kolica obavezno osposobi jer ce ti bas bas trebati):pljesk::pljesk::pljesk:
Post Reply