Krstasti srafovi - kuke

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
boggy
Majstor majstora

Krstasti srafovi - kuke

Post by boggy »

Gde ovo ima da se kupi u Srbiji?

Image
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Vidjao sam ih na buvljaku kod onih sto prodaju Fisher-a. Cini mi se da je i Hettich imao takve, pa bi mozda mogao da pozoves ove iz Fer shopa, tel. 011/ 369-32-39
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

Hvala Bole, na kraju sam ih nasao, pravi ih HÄFELE...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ebi ga znao sam da je nesto na H... Sad Hafelele, Hettiich... ko ce jos da zapamti u ovim godinama :)
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

probao sam ih ... i nisam zadovoljan.
Materijal od koga je napravljen gore pomenuti sraf je izuzetno mekan... cak i sa pilot rupom od 5mm i kada ce na aku srafciger pritisne krvnicki... postoji mogucnost da krstasti usek za srafciger bude oglodan (sta oglodan... ociscen!!!) iz jednog ili dva obrtaja...

Otprilike,... ideja za sraf je super, ali je materijal od koga je napravljen neodgovarajuci... mislim da je meksi cak i od eksera, po cinjenici kako se lako krivi kada ga udarite cekicem... sve u svemu ... steta... ideja je dobra!

Mozda jedino ovo moze da koristi za tiplove.... samo treba biti pazljiv... jer kada se oglodje samo klestima moze da se okrece. A u tom slucaju, je jeftinije uzeti obican sraf-kuku, a ne ovu preskupu napravu...
Last edited by boggy on 15 May 2008 10:41, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

mbole wrote:Ti nemas kljuc za kuke?

http://www.festool.net/mediandoweb/inde ... _z_01a.jpg
NEMAM!!! :o gde ima da se to kupi? :|
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ja sam ovakav uzeo u garniturici festovih burgija i bitova za srafilicu. Ne znam da li ga prodaju posebno, al probaj, zovni mass alate. Nisam ih ovakve vidjao po drugim radnjama.
Ima jedna druga varijanta (kao veliko slovo Y) koju sam vidjao po nekim garniturama na buvljaku ali ne moze da primi vece kuke (najvise do debljine kuke oko 3-4mm).
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

mbole wrote:Ja sam ovakav uzeo u garniturici festovih burgija i bitova za srafilicu. Ne znam da li ga prodaju posebno, al probaj, zovni mass alate. Nisam ih ovakve vidjao po drugim radnjama.
Ima jedna druga varijanta (kao veliko slovo Y) koju sam vidjao po nekim garniturama na buvljaku ali ne moze da primi vece kuke (najvise do debljine kuke oko 3-4mm).
'fala Bole :) :cool:
Post Reply