tezina table univera

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
janko
Šegrt

tezina table univera

Post by janko »

Зна ли неко колико је тешка табла универа од 18 mm? Битно ми је пошто планирам да поставим клизна врата, а нашао сам клизаче који трпе до 80 kg тежине. Врата би била повелика, негде 2800x1200 па бих још и неко огледало лепио на њих! Можда неко има бољу идеју од универа? Треба ми лакши материјал који се неће кривити. Ђта је лакше, дебљи шпер или универ? Хвала!
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Skoro sam uzimao tablu celu, sečenu, naravno, pa sam baš pitao kolko je teška, rekoše mi - oko 70 kg. E, sad, valjda od gustine table, zavisi i težina... Al eto, orijentaciono...
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

Ovisno o proizvodjaču, težina iverala od 18 mm iznosi izmedju 11 i 13 kg po m2.
Težina ogledala je 1 kg po 1mm debljine na m2.

Ako ogledalo imaš po čitavoj površini, možeš napraviti okvir, tako da izrežeš sredinu iverala, pa ćeš time olakšati konstrukciju, a nećeš oslabiti statički vrata. Zadnju stranu ogledala zaštitiš od oštećivanja, lesonitom
vladapvlvc
Samostalni majstor

Post by vladapvlvc »

zoranp wrote:Ovisno o proizvodjaču, težina iverala od 18 mm iznosi izmedju 11 i 13 kg po m2.
Težina ogledala je 1 kg po 1mm debljine na m2.

Ako ogledalo imaš po čitavoj površini, možeš napraviti okvir, tako da izrežeš sredinu iverala, pa ćeš time olakšati konstrukciju, a nećeš oslabiti statički vrata. Zadnju stranu ogledala zaštitiš od oštećivanja, lesonitom
Daj mi obasni kakve veze sa ovim ima STATIKA.Ako od univera radish konstrukciju za ogledalo i josh ga zashticujes lesonitom,pa gde to moze da prodje.Ja to ne bi radio ni Zeninoj majci(TASHTI).
VELIKE tajne MALIH majstora
Post Reply