Tesko da ces postolje naci da kupis.Malo bolji bravar ti ovo za cas moze napraaviti,prefarbas i kupis staklo za plocu i gotovo.Sada koliko se to isplati...
hvala na linku, samo to bi trebalo da bude nešto što se diže i spušta bez mnogo podešavanja i pipkanja..
ovaj metal-staklo sto sa slike mi se čini kao jednostavno rešenje (mada me kapiram kako radi, osim ako nema neki "hidraulik")
A zar ne bi bilo jednostavnije da na gornjoj sini (onoj za koju se vezuje staklo) ima nekoliko zareza u koje upada neki bolcni. Ko na lezaljkama za plazu.
A koliko vidim, ovaj gornji ima neku ruckicu sa strane, verovatno za blokadu polozaja.
Mehanizam kao na ovoj stegi odgovara takvoj nameni.Dodje na oba kraja, jedna vezna
sipka, tako da se ravnomerno spustaju i podizu.Elegantno i dobro resenje.
Не мора навојни ручка која се окреће.
ПогледајБранимирову слику стеге.
Мала полуга на покретном делу.
Ексцентар опруга и та полуга је цела техника.
Опруга + тежина плоче (и свега на плочи) потискује ексцентар да блокира кретање. Кад притиснеш полугу окренеш ексцентар да попусти и шеташ плочу горе-доле. Чим пустиш полугу постаје чврста веза.
sloba10 wrote:Не мора навојни ручка која се окреће.
ПогледајБранимирову слику стеге.
Мала полуга на покретном делу.
Ексцентар опруга и та полуга је цела техника.
Опруга + тежина плоче (и свега на плочи) потискује ексцентар да блокира кретање. Кад притиснеш полугу окренеш ексцентар да попусти и шеташ плочу горе-доле. Чим пустиш полугу постаје чврста веза.
Ko zna zna.Malo je klikerasa.
Last edited by branimir on 25 Jan 2012 12:42, edited 1 time in total.
Sasa wrote:Pa pitaj zenu kako se pravi taj mehanizam "majstore" pa ces znati, da ne razbijas mozak!
Нисам ја никакав "мајстор":kapitulation:
Ја сам пензионер.....:stolt:
Досадно ми па сметам овде мајсторима:smejanje::happy::smejanje::pljesk::smejanje:
Takva postolja imaju skoro svi rasklopivi stalci za stone cirkulare BOsch, metabo... i verovatno mogu da se kupuju i odvojeno, a imaju vrlo logicne mehanizme za spustanje i dizanje...
Ako treba da noge budu hromirane i lepe onda Boogie pogledaj u firmi Sai ou doo Zemun, Altina Dobanovačka 60 tel +381 11 3165 795.
To su ti prvi kinezi koji su poceli da uvoze staklene kineske stocice u Srbiju, imaju stotine modela, ja nisam bio skoro mozda imaju modela kakav Vama odgovora ili nesto slicno.