Ugaoni ormar (ili nesto drugo)

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
millic
Brzi dodavač alata

Ugaoni ormar (ili nesto drugo)

Post by millic »

Pozdrav svima,

Zeleo bih da u hodniku napravim neko funkcionalno resenje, pa sam dosao na ideju ugaonog ormara. Dimenzije i raspored su dati u semi. Interesu je me da li je moguce napraviti ugaoni ormar sa razlicitim dimenzijama stranica. Moram da napomenem da sam razmisljao da visina bude 2,5m. Takodje planiram da napravim i cipelarnik koji je na skici, njegova visina je oko 1m. Ono sto pravi problem to je ves masina koja stoji u hodniku i koju nemogu nigde da izmestim. Interesuje me da li je moguce napraviti ovakav ugao, od kojih materijala i neki savet za unutrasnje uredjenje ugla s ozirom da je relativno mali. Isto sam razmisljao neki ormar dimenzija 60x54x240 (S,D,V) sa hrmonika vratima, umesto ovog ugla.
Ili mozda neko trece resenje. Namestaj je moguce staviti samo na ova 2 data zida stim da ves masina mora da ostane tu gde jeste.

Unapred zahvalan
Millic

Image

P.S. Nadam se da sam dobro prikacio sliku
Last edited by millic on 29 Aug 2011 13:26, edited 1 time in total.
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

Ovako kako si nacrtao bas i nema nekog smisla jer ti je pristup uglu poprilicno suzen zbog ves masine. Mogao bi u njega da redjas eventualno neke flase, tegle... a do ledja bi tesko ruku zavukao... Jel masina apsolutno ne moze da se pomera? Npr. da nju uguras u cosak a da joj vrata gledaju u desno?
millic
Brzi dodavač alata

Post by millic »

Pa ako uguram masinu u cosak i vrata gledaju desno onda gubim i taj prostor, pa tu vise nista ne mogu da stavim. Moram da napomenem da je zid na kome su ormar i masina 1,25m pored su vrata od kupatila.
Znam da je tesko pristupacno ali kako iskoristiti taj cosak da ne zvrji prazan? Zato sam i rekao ako neko ima neku bolju ideju...

Evo potpunije slike mozda ovo pomogne

Image
Last edited by millic on 29 Aug 2011 14:26, edited 1 time in total.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Nije mi jasno zasto si ova vrata stavio da budu pod uglom kad ih zatvaras sa masinom sa te strane!?

Napravi ovakav oblik ugla i imaces najbolji moguci pristup i moci ces solidno da organizujes unutrasnji prostor!

Image
millic
Brzi dodavač alata

Post by millic »

sasa wrote:Nije mi jasno zasto si ova vrata stavio da budu pod uglom kad ih zatvaras sa masinom sa te strane!?
Pa zato sto nisam znao drugacije. Zato sam se i obratio vama ovde na forumi u nadi da ce te mi pomoci predlozima sugestijama....

Image

Ovo je zanimljivo resenje sto si ponidio, moram priznati da mi nije palo napamet. Interesuje me koliko bi trebalo da budu stranice da bi vrata mogla da funkcionisu kako treba?
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

A sto nebi zamenio mesta ves masini i ugaonom ormaru (al ves masina da gleda prema ulazu) i smanjis malo cipelarnik toliko da mogu vrata od ves masine da se otvaraju i onda mozes normalno da pravis ormar, ne moras ugaoni...!!??

Pozdrav...!!
millic
Brzi dodavač alata

Post by millic »

Stefan117 wrote:A sto nebi zamenio mesta ves masini i ugaonom ormaru (al ves masina da gleda prema ulazu) i smanjis malo cipelarnik toliko da mogu vrata od ves masine da se otvaraju i onda mozes normalno da pravis ormar, ne moras ugaoni...!!??
I to je malo nezgodno posto se ves masina otvara sa desna na levo.

Evo poradio sam malo na Sasinom predlogu, jos me interesuje ovo otvaranje vrata, kako bi to islo i koji okov se koristi.

Image

Svaki predlog je dobrodosao.
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

To opet nema smisla jer ces ta vrata tesko otvoriti na desno (ka cipelarniku) u tvom slucaju, a na levo pravis jos veci "tunel" za pristup unutrasnjosti. Ugao bi morao uraditi asimetricno, suziti cipelarnik a ugao "produziti" da strana uz masinu bude 60cm tako da vrata budu pristupacna.

Moj ti je predlog ono sto sam i krenuo da pricam - podji od prve tvoje zamisli pa ugaoni element pravi kao viseci a masinu gurni ispod. Cipelarnik nek ti ne bude samo ciplearnik vec visoki orman koji ces dici do gornje ivice ugaonog, pa ih onda spojiti. Dobices i prostor za stvari a oslobodices deo zida gde ti je bila masina.
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

Pokušaj da umjesto veš mašine, tu smjestiš cipelarnik visine do prekidača,a gdje je sada cipelarnik tu smjestiš veš mašinu,ali udesno do vrata.Desni dio kutnog elementa povečaš do mašine i jedan njegov dio iskoristiš za smještaj ostatka cipela.
millic
Brzi dodavač alata

Post by millic »

Rendisha wrote:Moj ti je predlog ono sto sam i krenuo da pricam - podji od prve tvoje zamisli pa ugaoni element pravi kao viseci a masinu gurni ispod. Cipelarnik nek ti ne bude samo ciplearnik vec visoki orman koji ces dici do gornje ivice ugaonog, pa ih onda spojiti. Dobices i prostor za stvari a oslobodices deo zida gde ti je bila masina.
Ako sam dobro razumeo Rendishu, to bi trebalo da izgleda otprilike ovako.

Image

Naravno ja sam malo modifikovao Rendishinu zamisao, nadam se da se ne ljuti, posto je ovo jos uvek faza razmisljanja. Mada mi ovo izgleda kao naj elegantnije resenje, dobija se na prostoru.
stari wrote:Pokušaj da umjesto veš mašine, tu smjestiš cipelarnik visine do prekidača,a gdje je sada cipelarnik tu smjestiš veš mašinu,ali udesno do vrata.Desni dio kutnog elementa povečaš do mašine i jedan njegov dio iskoristiš za smještaj ostatka cipela.
Nazalost, mnogo je komplikovano kada bih ves masinu stavio skroz desno, gledano na poslednjoj slici, jer bi dovod i odvod vode bio dosta daleko pa bih creva morao da vucem iza ormara, a to ne bi bilo prakticno.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ovaj crtez koji si crtao po mom predlogu je pogresan u dubini elemenata na zidu gdje je masina!

Povecaj dubinu na 60(da bude u ravni sa masinom), a cipelar smanji na 70 i dobijas to sto sam ti ja predlozio!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

millic wrote:Ako sam dobro razumeo Rendishu, to bi trebalo da izgleda otprilike ovako.

Image
Zasto insistiras na tim kosim vratima?
Sto jednostavno ne napravis ovaj element iznad ves masine da bude istih dimenzija kao i ves masina? Em je lakse, em ima vise mesta, a ne zauzima vise prostora (prostor je vec ionako zauzet ves masinom)
Jedino ako je u pitanju estetika.
Post Reply