Zastakljivanje komode

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
knikola
Dodavač alata

Zastakljivanje komode

Post by knikola »

Pozdrav! Imam jednu komodicu ispod televizora sa malim prostorom za tehniku. E sad, kako je ćerka prohodala to postaje zanimljivo mesto za nju :) Pa sam planirao da to nekako zastaklim, uzeo bih mlečno staklo da se bas ne vidi šta ima unutra a da daljinci rade. Pretpostavljam da bi trebalo šarkama ušrafiti staklo da visi odozgo ali kako "zaključati" da ćerka to ne otvara? Ne bih baš da koristim bravicu, nekako mi ružno dođe. Jel ima neko drugo rešenje? Ili ako postoji jos neko rešenje umesto šarki?

Hvala!

Image

Image
jole
Majstor početnik

Post by jole »

Da se ja pitam ja tu nikako nebi stavio staklo, jer dete moze igrackom da ga udari i polomi staklo, bolje ti je da nadjes neko drugo resenje :)
era
Majstor početnik

Post by era »

Jole je u pravu pošto ja imam ćeru od tri godine, jedino privremeno rešenje,a da se izbegne staklo je da se stave nova krila privremena koja pokrivaju celu površinu, a to može i da bude najjeftinije rešenje jer mogu da se postave na postojeće šarke, dva komada iverice lepo okantovane, a sve ostalo ima, pa kad ćera malo poraste vratiti stara krila.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Staklo koje je namenjeno za vrata (kaljeno) nije uopste tako nezno, da bi dete koje je tek prohodalo moglo da ga polomi.

E sad, ako voli da se igra tatinim cekicem to je vec druga stvar :)

Nemam bas neku ideju osim bravice. Eventualno neki dosta jak magnet, koliko da ona ne moze da to potegne.
knikola
Dodavač alata

Post by knikola »

Dete nema volju da razbija stvari, barem ne za sad :) A i staklo bi vise odgovaralo jer bi morali daljinci da rade. E sad mozda bi bolje došao klirit jer ne može tek tako da se polomi. A za zatvaranje mi nije pao na pamet jak magnet...
heavy11
Samostalni majstor

Post by heavy11 »

Ako mozes daj pamplex staklo. To je staklo sa folijom izmedju (kao na automobilima) i debelo je 6mm. Ako se polomi parcici ne lete nego ostaju zalepljeni za foliju.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Aman ljudi krenuli ste ko kaludjerica sto navlaci kondom na svecu :)

Imam vec 35 godina ormane koji imaju vrata od kaljenog stakla (otprilike 40X60cm su svaka vrata), seljeni, udarana stakla glavom (nazalost mojom), raznim stvarima, nikada ni jedno nije puklo.
Kaljeno staklo i kad pukne (a treba mu stvarno mnogo da bi puklo), raspe se u milion sitnih komadica (kao bocna stakla na kolima), tako da je opasnost od posekotine minimalna.
heavy11
Samostalni majstor

Post by heavy11 »

Ma razumem te ja mbole ali dajem coveku jos jednu opciju. Pamplex i kada pukne ostane na mestu kao soferka. Inace kaljeno je skuplje od ovog tako da sam i zato predlozio.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Jedino resenje je polica iznad televizora i sve se to izmesti na nju, zatvaranje steti
uredjajima.A ako je i televizor problem, postoje zidni nosaci.
Uvek postoje jednostavna resenja.
knikola
Dodavač alata

Post by knikola »

Bez uvrede ali izmeštanje police iznad televizora nije ni jedino ni jednostavno rešenje. Televizor mi je vec na zidu a iznad njega ne bih ni ja mogao da dohvatim. A ako misliš da grejanje šteti uređajima, komoda je u tom delu otvorena od pozadi tako da ima cirkulacije vazduha.
Post Reply