Velika kradja alata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Naratas
Zarezivač olovaka

Velika kradja alata

Post by Naratas »

19.05.2011. neko je pokrao stolarsku radionicu Minles iz Vrbasa. Ukradeno je mnogo alata, tri racunara i jos mnogo cega.

Izdvojicu samo neke karakteristicne ukradene stvari pa ako se neko susretne sa time nek mi javi privatnom porukom.
Set frezera za prozore - 12 komada. Namenjeni su iskljucivo za stolariju koja se izradjuje od profila debljine 860 mm. To su veliki frezeri i zahtevaju vreteno veceg razmera.
Automatska ostrilica za kruzne testere (bansek i brenta)
Stoni ger marke makita
Rucni abrihter marke makita
Akumulatorske busilice marke makita 3 komada
Sik pistolj za tapaciranje
Sik pistolj za spajanje drvenih elemenata koji je izlepljen selotejpom jer mu je vrh od sigurnosne kocnice polomljen.
Sa jednim od racunara su uzeli i USB kljuc za Rover (CNC za drvo) to najverovatnije nece ni znati sta je.
Dva monitora marke Benq od 22"
I jos mnogo rucnog i reznog alata.

To mi je bivsa firma, ciji gazda mi je jos duzan novac. Al nekako se osecam obaveznim da se raspitam jer je vrednost toga sto je odneseno prevelika sami nozevi za prozore su jako vredni al velika je mogucnost da ce zavrsiti u starom gvozdju zbog svoje tezine i male mogucnosti da ce ih neko moci koristiti zbog velicine vretena na frezeru koji se zahteva.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Velika steta i veoma mi je zao mada tesko da ce doci dovde ako se bilo sta dogodi bices obavesten.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
peradetlic
Majstor majstora

Post by peradetlic »

možda to danas već prodato na buvljaku pretpostavka jedan deo ukradenih stvari završi na vašarima i buvljacima
nekad se iznenadim šta sve ima u ponudi po minimalnim cenama
za sve je kriv Toma Sojer
Naratas
Zarezivač olovaka

Post by Naratas »

Sam set nozeva za prozore kosta desetak hiljada. Al nemoze da ih koristi onaj koji nezna sta oni rade, to su svi namenski nozevi, tesko ce ih prodati na buvljaku.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Naratas wrote:1
Set frezera za prozore - 12 komada. Namenjeni su iskljucivo za stolariju koja se izradjuje od profila debljine 860 mm. To su veliki frezeri i zahtevaju vreteno veceg razmera.
Zao mi je zbog kradje, al kakvi su ti to profili debeli 860mm??
Mozda 86 mm?
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

To će ispod ruke prodati ! 100 % Po pijacama neka šeta možda naleti na bilo šta što je njegovo a posle može i sve da nađe ! ? A takođe i po odpadima !!! Lopovi za badava prodaju noževe za strugove i tipa glodalice ! Ustvari na kilo ! Tužno je to što je opljačkan čovek Nadam se da će pronaći lopove !
Dva put zine , a tri put slaže
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Pominjao sam vec na forumu da su i meni opljackali radionicu prije 5-6 godina, zao mi je sto se to dogodilo kolegi ako nesto stigne do mene javljam!
Mada se to tesko moze pronaci, ja sam i godinu posle kradje obilazio buvljake, pratio oglase i nista, da bi me nakraju iz policije obavijestili da su uhvatili lopove, da su sve priznali i da su sve prodali za 30 evra na Kosovu, a vrijednost je bila preko 3000evra!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

na najlonu nemoj ni traziti,probaj bubanj potok ili ruma.:)
mislim da od toga nema nista gore kao da ti je lebac iz usta uzeo :butter:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Naratas
Zarezivač olovaka

Post by Naratas »

mbole wrote:
Naratas wrote:1
Zao mi je zbog kradje, al kakvi su ti to profili debeli 860mm??
Mozda 86 mm?
jeste 86, napravio sam stamparsku gresku a da je nisam ni primetio.

Set je nov kupljen pre 3 godine otprilike kostao je negde oko 12 hiljada, toliko smo ih cuvali i redovno menjali plocice da je greota ne zbog same vrednosti nego zbog nase propale paznje. Iako su dosta uradili izgledali su kao novi a bilo je fantasticno lako raditi sa njima iako su oni sami bili teski mnogo. Gazda se sam nije mnogo potresao al zato majstor jeste.
Post Reply