Četke

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
mbole
Profesor
Profesor

Četke

Post by mbole »

Gde ima dobrih četki (metle mi ne trebaju pa Nikola Å ećeroski ne dolazi u obzir :) )
Mislim, stvarno dobrih. Za lak. Onih sa tankim gustim dlakama.
Nekada je postojala četkarska radnja u Zemunu, u Karađerđevoj, blizu ugla sa Tvorničkom (sada je to valjda Aleksandra Dubčeka).
Prođoh danas, ali radnje više nema.
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Imaš neku radnjicu ptrko puta robne kuće na Dušanovcu, bave se prodajom raznih alata,HTZ-opreme itd... a pre par meseci su imali i dobre četke,razne sa prirodnom dlakom.Samo "cena je bila prava sitnica"
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nisam ni ocekivao da bude jeftina. Cak obrnuto. Kvalitetna cetka jednostavno ne moze da bude jeftina.
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Ne znam da li si išao do dotične radnje, ali danas prolazeći kolima ulicom Dimitrija Tucovića, prema Gradskoj bolnici videh jednu radnju "Četkar".Nalazi se otprilike na nekih pet do šest stotina metara kada ideš prema Gradskoj bolnici sa leve strane.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Ta radnja je bila tamo i pre 20 godina kad sam ja studirao.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

velja wrote:Ta radnja je bila tamo i pre 20 godina kad sam ja studirao.
E pa eto Veljo još uvek je tamo kao i pre 20 godina od tvojih studija.:lol::lol::lol:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Svratio sam danas u tu radnju u D.Tucovica. Na zalost, nema onoga sto trazim. Uzeo sam jednu koja izgleda pristojno, a nije ni skupa (4cm sirine, 60 din). Bolja je od ovih sto se prodaju po farbarama (videcemo kao ce da radi), ali jednostavno nije ta klasa koju ja trazim.
Popricao sam malo sa covekom cija je radnja. Ono sto ja trazim je cetka od dlake jazavca. Retko ko ih radi posto su skupe. On ne radi posto em nema trzista, em je ostario pa on i ne radi, a radnici to ne umeju da naprave.
s-mart
Zarezivač olovaka

Post by s-mart »

mbole wrote:Gde ima dobrih četki........Mislim, stvarno dobrih...........
U Merkuru i Merkatoru - slovenački proizvođač žima (www.zima.si).
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Svratio danas u Merkur, i pazario 5 cetki :)
Uzeo sam dve zimine, iz amerikan i profesional serije, jednu beorol iz gold serije, i dve zimine za vodeni lak. Videcemo popodne kako ce da se pokazu, ovako "na oko" deluju dobro, mada nisu vrhunske (nije jazavac, ali je jako dobra cekinja).
Interesantno ali nisam ni znao da su za lak na vodenoj bazi cetke plasticne. S njim sam uvek imao problem da cetka ostavlja mehurice. Bas cu da vidim kako ove rade. Pri tom je jedna od tih plasticnih iz profi serije (druga je iz hobi zato sto u profi seriji nije bilo odgovarajuce uskog modela), znaci nije plasticna zato da bi bila jeftina.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Bole koliko si platio te 5 cetke? I javi kako se ponasaju

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Elem, nije 5 nego 4 (gledao sam 5 ali sam kupio samo 4).
zima, american 2", 300din
beorol, gold, 1.5", 143din
zima, aqua profesional, 60X15mm, 212din
zima, aqua hoby, 50X15mm, 130din

ona peta koju sam gledao zima, profesiona, 2", je bila 259din.

Nisam stigao veceras da ih pobam (zvala kuma na pivo :), pa sam tek sad dosao kuci), al javicu cim ih upotrebim.

Interesantna je ova aqua profesional. Dosta "tvrdo" deluju plasticna vlakna i izuzetno su dugacka. 7.5cm, dok je recimo ova american od prirodne dlake 6cm. Pri tom je amerikan bas "bogata", to jest i malo duza od uobicajenog i dosta debela (2cm).

Na "oko", beorol gold je nesto tanji od zime ameriken (pricam o cetkama istih dimenzija koje sam gledao u radnji), i nesto jeftiniji. Odokativno nisam uspeo da uocim razliku izmedju zime amerikan i zime profesional. Pretpostavljam da je razlika u samoj dlaci, posto 20% veca cena kod istog proizvodjaca ipak necim mora da se opravda.
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

pa dobro brate, da li mozes da mi skines bas svaki post
pretpostavljam da ce i ovaj da ide u korpu

DA LI JE TO U REDU ???
:rolleyes:
Last edited by pajja on 21 Feb 2008 21:26, edited 1 time in total.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Sto ti skino sta je bilo , sta si pisao to ??

pozdrav Marko
Bez znanja nema zanata :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Kao sto smo vec u jednom navratu objasnili, politici je mesto negde drugo, a ne na ovom forumu.
Tri posta koja su se bavila samo pitanjem zasto je skinut prethodni, su isto tako skinuta, a pajji je tim povodom poslata privatna poruka, kao sto je bila poslata i prilikom skidanja prvog (pretpostavljam da prvu pp nije uocio, pa je zato pravio ona tri posta).

Da budemo nacisto, uopste nije bitno da li se moderatori i/ili Bojan slazu ili ne sa necijim politickim stavom. Jednostavno bilo kakvim politickim stavovima ovde nije mesto. U suprotnom uskoro cemo se pretvoriti u dnevno-politicki forum i od stolarije nece ostati nista.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Upravo tako. Apsolutno se slažem sa mboletom.
Post Reply