Sredstvo za ciscenje alata
Sredstvo za ciscenje alata
da li neko zna gdje u Beogradu ima da se kupi tecnost ili sprej za ciscenje alata,to jest skidanje tanina i garezi sa glodala.Trebalo bi mi neko manje pakovanje,a trebao bi mi i naziv toga sredstva.
Pozdrav
Pozdrav
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
CMT pravi viewtopic.php?pid=34577#p34577
Taj za podmazivanje (sivi sprej) sam nabavio u jednoj radnji u Podgorici,i nije los. smanjuje skupljanje tanina i garezi,ali se opet skupi vremenom.mbole wrote:Meni su na slici sa ovim stegama, jos interesantnija ova dva spreja i ona flasica. U flasici je CMT-ovo sredstvo za ciscenje glodala i listova testera (koje smo trazili svojevremeno pa ga nije bilo), a ova dva spreja su koliko smo uspeli da rastumacimo (posto su bili postavljeni vrljavo, tako da se ne vidi lepo sta pise na njima), jedan za zastitu od korozije, a drugi bi trebalo da je sredstvo za podmazivanje prilikom rada, tako da se smanji trenje, i manje se formira i lepi "ono crno" na glodala.
Mbole da ne znas tacan naziv toga u bocici za ciscenje,jer bi trebao da posaljem naziv da mi kupe u Beogradu.
Pozdrav
Formula 2050.
Ovde imas kataloske brojeve: http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... a%202050~2
A ovo je za ovaj drugi za posmazivanje:
http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... ~998.002~2
Ovde imas kataloske brojeve: http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... a%202050~2
A ovo je za ovaj drugi za posmazivanje:
http://www.cmtutensili.com/show_items.a ... ~998.002~2
zdravo
Stigla mi je ''Formula 2050'' i vjerujte mi uopste sa njom ne mozes da ocistis glodala.Nesto malo tanina skine,ali dosta ga ostane i glodala jos crnja izgledaju.
tako ako je jos neko htio da kupi,bolje je da ne uzima.
Treba traziti wurt valjda se sa njim moze oprati alat.
Pozdrav
Stigla mi je ''Formula 2050'' i vjerujte mi uopste sa njom ne mozes da ocistis glodala.Nesto malo tanina skine,ali dosta ga ostane i glodala jos crnja izgledaju.
tako ako je jos neko htio da kupi,bolje je da ne uzima.
Treba traziti wurt valjda se sa njim moze oprati alat.
Pozdrav
Ajd sad, da malo drvim 
Jel si ga pusito da deluje dovoljno dugo?
Ja sam svojevremeno pristojne rezultate postizao sa "vanishom" (onim za odecu, pisao sam negde na forumu).
Treba iz par puta, al otpusti ga. jos malo cetkanja, mesinganom cetkicom ili tvrdjom cetkicom za zube, malkice ulja posle svega i izgledala su kao nova.
Probaj, to je bar jeftino.

Jel si ga pusito da deluje dovoljno dugo?
Ja sam svojevremeno pristojne rezultate postizao sa "vanishom" (onim za odecu, pisao sam negde na forumu).
Treba iz par puta, al otpusti ga. jos malo cetkanja, mesinganom cetkicom ili tvrdjom cetkicom za zube, malkice ulja posle svega i izgledala su kao nova.
Probaj, to je bar jeftino.
Hvala Mbole probati cu.
sa ovim sprejom pise ostaviti 5 minuta i posle trljati cetkicom ili krpom.Ja sam iz vise navrata probao cak sam i napunio jednu posudicu i pustio par sati ,i na svakih oko pola sata trljao,nije da ne skine malo tanina,ali ga dosta ostane.i odmah pocne da se grije glodalo i da pali.
Probati cu sa vanisom i mesinganom cetkom,dok ne nabavim onu wurt-ovu tecnost.
Pozdrav
sa ovim sprejom pise ostaviti 5 minuta i posle trljati cetkicom ili krpom.Ja sam iz vise navrata probao cak sam i napunio jednu posudicu i pustio par sati ,i na svakih oko pola sata trljao,nije da ne skine malo tanina,ali ga dosta ostane.i odmah pocne da se grije glodalo i da pali.
Probati cu sa vanisom i mesinganom cetkom,dok ne nabavim onu wurt-ovu tecnost.
Pozdrav
naravno.runer wrote:jedino resenje je ostrenje!

ja testere i glodala cistim tako sto dobro nafajtam zube krpicom potopljenom u nitrorazredjivac(odlicno odstranjuje garez i smolu)kad se velika vecina prljavstine skine jos malo krpicom istrljam i sve se cakli ko novo.:tummenupp:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ovde. Obavezno štivo!mbole wrote:Ja sam svojevremeno pristojne rezultate postizao sa "vanishom" (onim za odecu, pisao sam negde na forumu).
Zdravo
Danas sam probao sa vanisom i toplom vodom,i uz pomoc mesingane cetke,skinuo sam sav garez i tanin,glodalo doslo skoro kao da je novo.
Tako da neko ne baca dzabe pare na ovo sredstvo CMT,koje uopste ne djeluje.
Probati cu i naftu i nitro razredjivac.
U svakom slucaju hvala na savjetima.
Pozdrav
Danas sam probao sa vanisom i toplom vodom,i uz pomoc mesingane cetke,skinuo sam sav garez i tanin,glodalo doslo skoro kao da je novo.
Tako da neko ne baca dzabe pare na ovo sredstvo CMT,koje uopste ne djeluje.
Probati cu i naftu i nitro razredjivac.
U svakom slucaju hvala na savjetima.
Pozdrav