Kako napraviti ovakvu komodu?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
bozama
Majstor

Kako napraviti ovakvu komodu?

Post by bozama »

Poštovani stolari, hteo bih na ovaj fazon da napravim sebi neku komodu. Materijal iverica, sa ovim okvirima oko korpusa. Kako rešiti fioke? Gde montirati klizače kad je ovaj okvir u igri.
Image

Pozdrav.
Last edited by bozama on 23 Nov 2010 16:01, edited 1 time in total.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Samo ovu jednu sliku imaš? Ovo je rendering? Ako jeste, daj još neku sliku.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Na letve koje su prisrafljene sa unutrasnje strane bokova, i debele su koliko okvir-debljina boka.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

iskoristi neku ambalaznu za dupli bok, to ce ipak biti konstrukciski najbolje.
To mogu biti i dve (tri) uspravne slajfne, pa u njih klizace...
Last edited by maricaiivica on 23 Nov 2010 17:26, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

I mislio sam na vertikalne letve (samo jos da sam i napisao :))
Dupli bok ce mozda biti malo tezak.
Koliko mogu da zakljucim sa slike ovo je samo ram koji ide s prednje i zadnje strane, i istovremeno predstavlja i nogare.
sphex
Šegrt

Post by sphex »

a da uradiš okvir od Eurolight-a? Dobićeš na težini, tj. lakoći a i imaćeš unutrašnjost da nakačiš klizače.... Debljina 5 cm mislim da je ok prema ovom primeru. Zači gledano spreda 5 cm okvir, pa jedno 40ak fijoka, pa opet 5 cm okvir. 50 cm za komodu sasvim ok ;)
bozama
Majstor

Post by bozama »

Image
Evo još jedne fotke slične komode. Jel ovde idu one šarke od 270 stepeni za vrata?
kec
Zarezivač olovaka

Post by kec »

Za ova vrata vam treba sarka FGV ugaona.
pogledajte na http://www.darex.rs/srpski/katalog_okovi.html
top10
Šegrt

Post by top10 »

Pozdrav, za sličnu kombinaciju sam u nekom salonu zabio glavu unutar i viodio. Radilo se o duploj bočnici, izvana masiv pa pri vrhu i dnu horizontalna razmaknica od jelovine 4×4cm i na to šper od 10mm. Naglašavam samo sa boka, gore ne. Moderni štih i jako lijepo izgleda, posebice izbjeljeni hrast.
Tko spava, nije budan!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Imas li sliku iz nekog drugog ugla. Odavde se ne vide bokovi, pa "pogadjamo" kako je pravljena.
Na ovoj drugoj mi deluje kao eurolight, a na onoj prvoj mi je okvir izgledao zaobljeno.
bozama
Majstor

Post by bozama »

Image
fotka nije baš nešto ali se vidi da je 18-ica u pitanju, znači jednostavan korpus sa ovim okvirom na koji se cela komoda oslanja. Inače to je BRW nameštaj, milsim Poljske proizvodnje ima ga Vitorog promet, verovatno je i bio na sajmu u BG-u?!
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

bozama ove komode su pravlene sa kutijastim korpusom odnosno sa duplim evo pokazacu ti kako izgleda na komodama sa kutijastim korpusom
Image Image
ove slike su komode sa kutijastim korpusom a videcu da ti nadjem negde sam zaturio sliku od komode sa duplim korpusom pozdrav Radenko ...............
Evo nasao sam i ovu sliku sa duplim korpusom
Image
Komode na prve dve slike radjene od furniranog medijapana bajcovane u kesten (fabrikin bajc 4534 1:4) i lakirano poliuretanom 45% sjaja a komoda na trecoj slici radjena :spoljni korpus od furniranog medijapana bajcovano belim bajcom i lakirano poliuretanom 45% sjaja a unutrasnji korpus od univera ferara .Frontovi kombinovano furnirani medijapan bajc (fabrikin 4510 1:4 )zavrsni poliuretan 45% sjaja i jedna vrata okvir od aluminijuma No 6 i peskareno staklo. ako jos nesto treba da objasnim pitajte.RADENKO
Last edited by radenko on 24 Nov 2010 21:17, edited 1 time in total.
smirglaj nikad dosta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sad je vec dosta jasnije.
Na ovoj slici "iskosa" se lepo vidi da je u sustini obican 18mm univer i samo ram od istog takvog univera spreda.
Znaci najjednostavnija (i najjeftinija) varijanta je da ovu sa fiokama napravis isto tako, s tim sto ces unutra dodati po dve vertikalne letve odgovarajuce debljine sa svake strane korpusa kako bi imao za sta da prisrafis klizace. Najbolje kupi prvo letve pa onda prema njihovoj debljini radi debljinu rama (ili ako ti je jednostavnije, to jest imas na cemu da obradis letve onda obrnuto).
Dupli korpus bi vec bio komplikovaniji i dosta tezi (naravno to je nekada i pozeljno).
Naratas
Zarezivač olovaka

Post by Naratas »

Image

Ovo je primer nabrzaka, ima tri modela koji se koriste. Doduse ima i model sa gasnim cilindrom ali se on redje koristi, to ako zelite mini bar
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

E ovo je pravo objasnjenje!
Svaka cast!
Post Reply