Kao sto kaze naslov,radio sam neke lajsne,polukruzne,od ploca iz Merkura.Ispostavilo se da musteriji ne odgovara debljina (28 mm) pa zeli da ih stanjim na 10 - 15 mm.Da li ce izdrzati diht?Plasim se da se ne raspadnu ili nesto drugo,sta mislite?
valjda ce izdrzati.:lol::lol:
salim se, kolike su dimenzije lajsne?ako se sa lica lajsne vide "cesljevi"onda je slaba,ako se vide bocno onda cepaj bez problema.
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sto se tice lepoljenog spoja, on bi trebao da bude jaci od okolnog drveta, tako da tu ne bi smelo da bude problema.
Ono sto mene kopka je kako ces da proteras polukruznu lajsnu kroz diht, kako bi je stanjio?
Jedino da pravis neki "oluk" u koji bi stavljao lajsnu, pa da ih teras zajedno.
Cekaj, jel hoces da ih stanjis ili da ih suzis?
Ako polukrug stoji tako da mu je ravna strana dole, onda bi stanjivanje bilo da rezes donju povrsinu, a suzavanje da rezes bokove.
becka75 wrote:Hocu da ih stanjim,radijusi ce ici dole a na nozeve ide ravni,odnosno,donji deo lajsne.
u tom slucaju moras napraviti neki shalung inace ce bezati u stranu,tj izvrtace se.bolje ih proteraj na abrihter 5-10 puta nego tako na diht(sigurnije je)
srecno!!!;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!