Matrix ubodna testera - servis - izlizan lezaj na glavi?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
user
Šegrt

Matrix ubodna testera - servis - izlizan lezaj na glavi?

Post by user »

Imam ubodnu testeru marke Matrix. Juce dok sam radio u radionici tokom secenja mi je par puta ispadala testerica sa glave. Nakon sto sam pokusao da je ponovo zategnem (nisam nista silio) sa inbus kjucem od jednom sraf na glavi koja drzi testericu nije vise hteo da se zategne. Shvatio sam da se izlizao unutrasnji lezaj srafa na samoj glavi.

Da li neko zna da li u Novom Sadu postoji neki servis koji bi mogao to da servisira ili da li mozda neko od ucesnika ovog foruma moze to da uradi? Ja sam ubodnu testeru ranije nosio u Woby Haus servis medjutim oni su mi rekli da vrse servisiranje samo elektro motora i namotaja i nista drugo osim toga?

Od kako je kupljena pre oko dve godine nisam je koristio skoro ni 5 puta.

Da li neko moze da pomogne? Da li postoji mogucnost da se ovaj problem nekako resi s obzirom da data testera zadovoljava moje potrebe u pogledu rada i snage. Zeleo bih da izbegnem kupovinu nove ubodne testere.
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

user wrote:Juce dok sam radio u radionici.
Nisi valjda i juce bio u radionici :):)
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

user wrote:Imam ubodnu testeru marke Matrix. Juce dok sam radio u radionici tokom secenja mi je par puta ispadala testerica sa glave. Nakon sto sam pokusao da je ponovo zategnem (nisam nista silio) sa inbus kjucem od jednom sraf na glavi koja drzi testericu nije vise hteo da se zategne. Shvatio sam da se izlizao unutrasnji lezaj srafa na samoj glavi.

Da li neko zna da li u Novom Sadu postoji neki servis koji bi mogao to da servisira ili da li mozda neko od ucesnika ovog foruma moze to da uradi? Ja sam ubodnu testeru ranije nosio u Woby Haus servis medjutim oni su mi rekli da vrse servisiranje samo elektro motora i namotaja i nista drugo osim toga?

Da li neko moze da pomogne? Da li postoji mogucnost da se ovaj problem nekako resi s obzirom da data testera zadovoljava moje potrebe u pogledu rada i snage. Zeleo bih da izbegnem kupovinu nove ubodne testere.
javi se u servis wobyhaus-a na rumenackom putu,potrazi u servisu Maju i kazi da te je kum Sinisa sa sajlova poslao i sigurno ce ti to resity.:) pozdrav!!!
Last edited by singer on 02 May 2010 14:26, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

javi se u servis wobyhaus-a na rumenackom putu,potrazi u servisu Maju i kazi da te je kum Sinisa sa sajlova poslao i sigurno ce ti to resity. pozdrav!!!
Zar i to mora preko veze? Ako si u garancaji, oni moraju da otklone kvar i bez Singera. Ako ne mogu, traži novu alatku. Ako si van garancije, svaki metalostrugar može da ti koriguje taj navoj, pa makar napravio i "prvu specijalu" :) . Ako Singer sa Sajlova nastavi da prima reklamacije "na svoja pleća" vrlo brzo će i kumi Maji da se popne na vrh glave :D
Nisi uopšte trebao da je koristiš. Tako bi uvek imao ispravnu alatku na raspolaganju :cool: A možda je sve, kako tishler kaže, zato što si radio kad niko ne radi.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

rekao sam da se pozove na mene jer znam da ce ga u servisu otpusiti iz prve.:)
sve za kolege sa foruma(naravno ako mogu)!!!
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

singer wrote:rekao sam da se pozove na mene jer znam da ce ga u servisu otpusiti iz prve.:)
sve za kolege sa foruma(naravno ako mogu)!!!
pozdrav!!!
Svaka pomoć je uvek dobrodošla. Nije problem u tebi, nego u ludim servisersko/prodajno/zastupničkim glavama. :)
Za običnu i normalnu stvar treba čoveku veza. Ako ne veza, onda kesa mitovača.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

metabo wrote:Nije problem u tebi, nego u ludim servisersko/prodajno/zastupničkim glavama. :)
Pogotovo garancija za motor vazi, a ne i za mehaniku. Ako je otisao motor onda bi rekli za motor ne vazi, vazi samo za mehaniku.
Einhell je stvar resio ovako "garancija ne vazi ako se proizvod koristi za industrijsku proizvodnju":P
Meni je el. heftalica riknula na ispaljena 238 hefta kad sam im to rekao pitali su me dali sam to ispalio za 2 sata rada (dva sata-industrija, preko 2 sata amater :rolleyes:
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Treba samo prosiriti navoj ako je bio m5 onda samo dorezati m6 sto je najvaerovatnije.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

runer wrote:Treba samo prosiriti navoj ako je bio m5 onda samo dorezati m6 sto je najvaerovatnije.
Pa tako do M12..
Ako je čelik loš, džaba.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

I to sto kazes ali nek joj produzi makar malo vek.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
user
Šegrt

Post by user »

metabo wrote:Pa tako do M12..
Ako je čelik loš, džaba.
Ili umetnuti odsecak od srafa sa glavom i maticom sa prednje strane zbog prilaza kljuca za zatezanje.

Cini mi se da kod mene mogu da nadjem i metalostrugara.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Vidi, mislim da nema neke potrebe da juris metalostrugara.
Na najlonu mozes da nadjes ureznice i burgije za stvarno sitne pare, a ako umes da koristis ubodnu, umeces i da urezes navoj.
Ajd samo napisi koji je navoj bio originalno pa da ti kazem koji da urezes na "prvu specijalu"
Izmeri samo spoljasnji precnik srafa na neostecenom mestu.
user
Šegrt

Post by user »

Trebalo bi to da ima i kod mene u gradu da se nadje.

A sta ako je los celik kako je kolega vec rekao. Onda moze da se desi da se lezaj ponovo izlize?
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Odeš na najlon prodaš prvom nakupcu tog Matrixa i odeš u wobyhaus i kupiš ovo za pet somića ima i Laser !! 750W Cepa sve

Image
Dva put zine , a tri put slaže
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Najjednostavnije ti je da potrazis klemu za elektricnu instalaciju veceg precnika da moze da prodje nosac testere.
Ove kleme su kvalitetne i mogu da izdrze sile stezanja za testeru.
Last edited by dikar on 05 May 2010 21:42, edited 1 time in total.
Post Reply