Posto nam je neophodan za porodicni SZR, a nemamo preterano puno srece sa njima od pocetka rada... eto da pokusam da pitam stolare.... mozda mogu da mi preporuce kompetentnog knjigovodju.
Po meni je kompetentan knjigovodja onaj koji (barem):
1. ... zna da se na uslugu nekome u inostranstvu ne naplacujue PDV, cak ni "za svaki slucaj" (iako je nasa radnja u sistemu PDV)
2. ... zna da se porezi i doprinosi placaju po akontacionom resenju (po malo), a ne po konacnom resenju na kraju godine (sve odjednom! pocetniku to moze da bude prilicno neprijatno iskustvo, kad ne zna nista)
3. ... zna kako da odjavi radnika (sporazumni prekid radnog odnosa, na primer)
4. ... zna da se papiri odnose u poresko na vreme, te da ne mora da salje vlasnika radnje kada rok istekne.
5. ... zna da bez greske popuni PDV formular na kraju kvartalnog perioda.
6. ... zna da kaze "Ne znam, ali cu se raspitati!", ako ga pitas o nekoj proceduri a on ne zna, a ne da lupeta sve sto mu padne na pamet.
7. ... zna da ne uposljava on nas nego mi njega. (dodato kasnije)
Pozeljno je da knjigovodja bude bar na teritoriji Beograda, a firma je registrovana u Zemunu
Hvala unapred za svaku preporuku...
p.s. nisam siguran da li sam potrefio sekciju... izvinite ako sam pogresio.
Imate li preporuku za knjigovodju?
Imate li preporuku za knjigovodju?
Last edited by boggy on 26 Feb 2010 01:09, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
Znam dve agencije koje ispunjavaju sve ovo sto si naveo osim stavke 7 koja je vrrrrlo problematicna sa svakim knjigovodjom koga sam sreo u zivou (a bilo ih je prilicno).
Sa jednom radi firma u kojoj sam trenutno, sa drugom je radila prethodna.
Mislim da ti je ova druga zgodnija posto je na NBg (ovi prvi su na Banovom Brdu), a rekao bi i da su jeftiniji. Doduse za njih ne znam da li oni odradjuju nosenje u poresku, ali po meni je sasvim dovoljno da ti na vreme uradi PDV i posalje ti obrazac na mail.
Poslacu ti telefone na PP, pa probaj, mozda se dogovorite.
Sa jednom radi firma u kojoj sam trenutno, sa drugom je radila prethodna.
Mislim da ti je ova druga zgodnija posto je na NBg (ovi prvi su na Banovom Brdu), a rekao bi i da su jeftiniji. Doduse za njih ne znam da li oni odradjuju nosenje u poresku, ali po meni je sasvim dovoljno da ti na vreme uradi PDV i posalje ti obrazac na mail.
Poslacu ti telefone na PP, pa probaj, mozda se dogovorite.
To je sasvim ok... jer poslednja tacka se moze restiti strpljenjem i klimanjem glave cak i kad se ne slazes, a samo da ti zavrse posao.mbole wrote:Znam dve agencije koje ispunjavaju sve ovo sto si naveo osim stavke 7 koja je vrrrrlo problematicna sa svakim knjigovodjom koga sam sreo u zivou (a bilo ih je prilicno)....
Hvala mbole!

Moj prijatelju i moja je firma porodicna ali su nas knjigovodje "muzle" 15 godina dok se sestra skolovala i sad kad je ona tu sve je drugacije!!!
Nece ni jedan knjigovodja da razmislja o posledicama, dok su nam drugi knjige vodili svaka inspekcija nas je kaznjavala, zadnjih par godina zbog velikih investicija su nam bile razne inspekcije(finansijska,trzisna,komunalna,insp.rada,za pranje novca,gradjevinska,) i nismo imali problema, a ranije kojem god inspektoru treba nesto od namjestaja evo ga kod nas u inspekciju pa onda nadje nesto pogresno, pa kao kaznicu te minimalno al podji zena mi je kuci ona ce ti najbolje objasnit kakva nak kuhinja treba!!!
Firma ti radi dok sve mozes da kontrolises a ako prepustis sve radnicima ode sve niz vodu!!!
Nece ni jedan knjigovodja da razmislja o posledicama, dok su nam drugi knjige vodili svaka inspekcija nas je kaznjavala, zadnjih par godina zbog velikih investicija su nam bile razne inspekcije(finansijska,trzisna,komunalna,insp.rada,za pranje novca,gradjevinska,) i nismo imali problema, a ranije kojem god inspektoru treba nesto od namjestaja evo ga kod nas u inspekciju pa onda nadje nesto pogresno, pa kao kaznicu te minimalno al podji zena mi je kuci ona ce ti najbolje objasnit kakva nak kuhinja treba!!!
Firma ti radi dok sve mozes da kontrolises a ako prepustis sve radnicima ode sve niz vodu!!!