Ploča za vrata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
ddejan
Šegrt

Ploča za vrata

Post by ddejan »

Kakvu bih ploču mogao staviti(zameniti jer je probijena) na vratima da je imitacija drveta? To su vrata konstrukcija sa pregradama od drveta, pa se onda nalepi šperploča...
Za dobrog majstora nema lošeg alata
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

ddejan wrote:Kakvu bih ploču mogao staviti(zameniti jer je probijena) na vratima da je imitacija drveta? To su vrata konstrukcija sa pregradama od drveta, pa se onda nalepi šperploča...
Kakva su ti to vrata? Sobna, ulazna,..?
Zasto imitacija?
Mozes koristiti sper, medijapan,...
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Koliko sam ja ukapirao rijec je o duplosperovanim vratima sa sacem!

Preko vec postojece (probijene) sperploce nalijepi novu sperplocu od 4mm ili furnirani MDF od 4mm sa istom vrstom furnira!
Kada budes rezao(ako ti je los rez, krza se furnir) ostavis nadmjeru pa kad zalijepis obradis rucnim frezerom sa kopir glodalom (ravnim glodalom sa lagerom istog precnika)!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako ti je probijena strana koja nije do stoka, onda jednostavno nalepis drugu plocu preko postojece ko sto napisa Sasa.
Ako je probijena ona strana koja je do stoka, moraces i da stelujes sarke, posto ces dodati debljinu ploce na strani koja ulazi u stok. E sad, ponekad to ume da bude jako zaguljeno, kad postave pervajze tako da su tik uz sarke, pa moras prvo da skines njih.
U svakom slucaju prvo proveri da li mozes da nastelujes sarke za debljinu te dodatne ploce a da ne budu previse labave, ili da recimo kupis neke koje su malkice duze (ne znam bas puno o tim sarkama al pretpostavljam da ima raznih duzina)
ddejan
Šegrt

Post by ddejan »

Jeste duplosperovana su. To su ulazna vrata stana. Do stoka je. Ja sam mislio da skinem pa da lepim ali kao što rekoste jednostavnije je nalepiti preko.

Treba mi dezen jasen, tu bi onda i mdf odradio ako ostaje ona probijena. Stoji neka šperploča furnirana, ne znam da li bi tako nešto našao.

Ja radim sa univerom nameštaj, tako da mi je ovo strano a i ni ne radi mi se, nego drug me zamolio...
ddejan
Šegrt

Post by ddejan »

Zna li neko gde da nađem furnirani MDF od 4 mm?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

probaj "kancom pallas"novi sad ,ul.vanizelosa 22,021-522-009
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply