Internet, browseri i slicno

Razne teme o raznim stvarima
mbole
Profesor
Profesor

Internet, browseri i slicno

Post by mbole »

Ova tema je pocela sa pitanjem: zasto ne mogu da vidim slike u jednoj poruci, pa je premestena posto originalna tema nije imala nikakve veze sa ovim.

Nesto ti ne fercera sa netom ili sa browserom kako treba. Taj "krstic" znaci da tvoj racunar ne uspeva da dovuce malu slikicu, koja se inace sasvim lepo vidi u poruci, a kad kliknes na nju treba da te odvede na recimo: http://img2.imagetitan.com/img.php?imag ... 101024.jpg
Za pocetak probaj da ispraznis cache browsera. Ako ne znas kako napisi koji browser i koju verziju koristis, pa da napisem detaljno uputstvo. Verziju dobijas na Help, About... iz menija.
Last edited by mbole on 07 Jan 2010 19:28, edited 1 time in total.
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Ako sam nasao pravu stvar: About internet Explorer - Internet Eksplorer

Version: 6.0.2900.2180.XPSP_SP_rtm.040803-2158
Cipher Strength:128-bit
Product ID:76487-640-8365391-23465
Update Versions:; SP2;

Ispod ovog u prozoru ima poduzi tekst, i na dnu:

Copyright c 1995 - 2004 Microsoft Corp. i na desnoj strani OK

Ako sam pogodio, to je verzija koju koristim, mada neznam engleski, ali nadjoh u recniku: browser - onaj ko prelistava knjigu. A to da ispraznim cache, stvarno nemam pojma, hvala ti unaprijed.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

skini IE 8 i instaliraj ga, a mozes da instaliras i Mozilu Firefox (bezbednija je)

Pozdrav
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Mozilu Firefox je i moja preporuka.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Mozda malo brzina zeza.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nemam "pri racunaru" IE6, al trebalo bi da je isto ko u IE8:
Tool, options, "general" tab, u delu "Browsing history", (pise u opisu: Delete temporary files, history, cookies...) klikni na taster "Delete", pa kad ti ponudi opcije stikliraj:
Temporary internet files i Cookies

Slazem se sa preporukama da instaliras IE8 i Firefox.
Moze da bude i problema sa sporim vezama, sa raznim firewall programima itd, ali to je vec prekomplikovano za ovakav nacin dopisivanja.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Gaga ako ne mozes da sredis ovo Sto ti je Bole preporucio inastaliraj Advanced SystemCare
- cisti registre,
trazi malwere (doduse samo one najjednostavnije)
cisti cash svih browsera ,
proverava sistem sekjuriti,
pravi smart defragmentaciju
cisti i optimizira memoriju
optimizira brzinu internet veza
i besplatan je, ja ga koristim vise od godinu dana i zadovoljan sam

Mbole zadnji postovi nemaju veze sa onom testerom, vajda je vreme da prebacite u neku novu temu koristenje brousera, securiti softwara i sl
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

hvala svima, uspjelo je Bolevo upustvo za ciscenje. slicice odlicno otvara!

program koji predlaze kolega Dikar, uradicu malo kasnije, znate ja sam pocetnik za modernu tehniku, pa sam malo spor, ali kapiram uglavnom.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Gaga ne brini svi smo tako poceli
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

dikar wrote:Gaga ako ne mozes da sredis ovo Sto ti je Bole preporucio inastaliraj Advanced SystemCare
- cisti registre,
trazi malwere (doduse samo one najjednostavnije)
cisti cash svih browsera ,
proverava sistem sekjuriti,
pravi smart defragmentaciju
cisti i optimizira memoriju
optimizira brzinu internet veza
i besplatan je, ja ga koristim vise od godinu dana i zadovoljan sam

Mbole zadnji postovi nemaju veze sa onom testerom, vajda je vreme da prebacite u neku novu temu koristenje brousera, securiti softwara i sl
Ako hocete savet nekoga kome je petljanje sa racunarima posao, ovakve programe zaobilazite u sirooooookom luku.
Problem je u tome sto o zakrpama i podesavanjima OS-a koja napravi Microsoft, svaki proizvodjac softvera na svetu hteo ne hteo mora da vodi racuna. O podesavanjima i dodacima koje uradi neki NN softver niko ne vodi racuna.
Zlatno pravilo: sto manje instaliranih programa, sto "cistiji" sistem, bez ikakvih tweaker-a - to manje problema.
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Pratio sam upustvo i uradio sledece:Tools, options, "general" u kojem prozoru imam tri dijela: Home page. Temporari internet files i Histori.
U drugom dijelu imam tri opcije: Delete Cookies...; Delete files... i Setings... Kliknuo sam sam na prvu ali ne i na dnu prozora dugme OK.
Medjutim dobio sam dobro otvaranje slicica, cini se i malo brze. Napominjem da koristim usluge putem ADSL prikljucka. Jesam li dobro
odradio ovaj "zahvat", ha, ha, ha ?
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

mbole wrote:Zlatno pravilo: sto manje instaliranih programa, sto "cistiji" sistem, bez ikakvih tweaker-a - to manje problema.
Vala kolega, potpuno se slazem sa tobom.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Gaga wrote:Pratio sam upustvo i uradio sledece:Tools, options, "general" u kojem prozoru imam tri dijela: Home page. Temporari internet files i Histori.
U drugom dijelu imam tri opcije: Delete Cookies...; Delete files... i Setings... Kliknuo sam sam na prvu ali ne i na dnu prozora dugme OK.
Medjutim dobio sam dobro otvaranje slicica, cini se i malo brze. Napominjem da koristim usluge putem ADSL prikljucka. Jesam li dobro
odradio ovaj "zahvat", ha, ha, ha ?
U sustini je kao da si kliknuo i taj OK, posto je prozor koji se nakon toga otvorio odradio pricu, tako da taj "drugi" OK, ne bi imao nikakav efekat.
Glavno je da tebi sad sitem funkcionise (zasto: ne interesuje me, bitno je da radi :))
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ljudi moji evo vec skoro 20 godina se zavitlavam sa PC-em, od DOS-a preko Win 3.0, Novella, NT-a, Win-97, Win-98, Win-2000, XP-a, do Viste i Win-7.
Da ne ispadne da se hvalim, ali godinama sam bio u prilici da budem na izvoru informacija (sto od Intela sto od Microsofta). Oni koji su u bransi znaju sta je "IMTEL Computers" bio 90-tih i pocetkom 2000-tih, a ja sam bio sysadmin i rukovodilac tehnicke podrske u toj firmi (nisam bio sef zato sto mi je mama bila dobra sa direktorom vec zato sto sam znao posao :), inace tadasnji direktor je i dan danas jedan od mojih najboljih prijatelja).
Kad mi donesu racunar na "reviziju", prvo sto uradim je da deinstaliram sve nepotrebno i sve tweek igracke sa racunara.
Ttweek-ovi su za ljiude koji ozbiljno znaju o cemu se radi i koji tacno znaju sta odredjena promena u registry-u znaci za OS. Sve ostalo su bajke, i u 99.99999% slucajeva samo navlakusa za naivne korisnike koj "ne citaju sitna slova".
Za pocetak, pokrenite iz comand prompta netstat /a /b pa cete videti sa kim sve vas racunar pokusava da komunicira, odnosno koliko su takozvani "besplatni" programi "otvorili" vas racunar prema onima koji su vam te "besplatne" programe ponudili da ih instalirate.
Amerima moze svasta da se zamerI, ali imaju jednu nenadjebivu izreku: NE POSTOJI BESPLATAN RUCAK (u slobodnom prevodu)

Drugim recima: kad god ti neko ponudi nesto besplatno, samo se zapitaj GDE TO TREBA DA PLATIM?
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Pre nekih nedelju dana sam instalirao mandrivu 2010, nakon nekih 6, 7 godina ne koriscenja linuxa. Ovih zajebancija oko OS-a nema tamo. Tako da sam ja prezadovoljan.

Al sto volim kad imam sve programe, koji mi trebaju, a ne treba da se zezam sa nekim skidanjima krek-chica, i slicnih stvari...
Post Reply