Pletenje Trske?

Razne teme o raznim stvarima
Post Reply
user
Šegrt

Pletenje Trske?

Post by user »

Da li neko zna gde na internetu moze da se pronadje neki clanak o tome kako se plete trska. Da li neko mozda zna da li kod nas postoji neka knjiga o tome da se nabavi? U pitanju je stari zanat.

Ovo pitam jer znam da po brojnim mestima postoje pletene stolice od prirodne i vestacke trske kao na primer u kaficima.

Mislim da bi ovo moglo da se svrsta u stolarski posao s obzirom da se radi o izradi namestana. A trska kao biljka ima takodje svojstva drveta iako ona nije u potpunosti drvo.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Naravno da je stolarija :)

Mislim da sam video u nekoj od knjiga The Art of Woodworking šeme za pletenje trske na stolicama. Potraži malo po starim porukama, naći ćeš nešto.

Ako baš ne ide, imaš i ovde nešto viewtopic.php?pid=78#p78 ;)
Dalje ne mogu, zabranjeno voće :(
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ako to usvojis imas obezbedjen posao.Pakistan,Kinici ili ko vec rade strasna sedista za stolice i mislim da bi to ovde moglo super da prodje.Ali neznam kakva im je ono kora dali je trska ili kora od nekakvog njihovog drveta.
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

radmit wrote:Ako to usvojis imas obezbedjen posao.Pakistan,Kinici ili ko vec rade strasna sedista za stolice i mislim da bi to ovde moglo super da prodje.Ali neznam kakva im je ono kora dali je trska ili kora od nekakvog njihovog drveta.
Ma verovatno od bambusa.
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Ima o tome u Art of woodworking - making chairs. Naravno, preporucujem da kupis originalnu knjigu.
user
Šegrt

Post by user »

Jel ima kod nas da se naruci The Art of Woodworking u papirnom izdanju?
Post Reply