neke sitnice

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Dutchman
Zarezivač olovaka

neke sitnice

Post by Dutchman »

plakarcic

Image
Dutchman
Zarezivač olovaka

Post by Dutchman »

i josh par sitnica

krevet uz plakarche
Image

kuhinjica
Image

klub sto
Image

i tako ima hiljade nekih slichica ;)
Dutchman
Zarezivač olovaka

Post by Dutchman »

e ovo mi je lepa slika skoro slikano a napravljeno za vreme bombardovanja
Image
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

hey dutchman super su ti radovi ova kuhinja u bojama pun pogodak..
a de reci ovaj mali stolic ?? to je medijapan spricani ili..jel spricano kad si sklopio ili
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
Dutchman
Zarezivač olovaka

Post by Dutchman »

stochic nije bash stochic poshto je 90x90cm , a jeste shprican nakon sklapanja , inache crna 25%sjaj sa texturom
Dutchman
Zarezivač olovaka

Post by Dutchman »

evo josh neka slika ... da vam dam neku ideju da neshto pravite

sto za ruchavanje
Image

dechiji krevet
Image

i tako
bozama
Majstor

Post by bozama »

Jako mi se sviđa klub stolčina :):)
hteo bi nešto tako napraviti, pa me zanima imaš li neku skicu ili još bolje sketchUP neki? Koji su sastavni delovi i kako si sastavljao?

Pozdrav
NEX
Majstor

Post by NEX »

U vezi stola ,jesu li nogare od masiva bukve ili slicno,ili ako nisu objasni sta je u pitanju i kako si dobio ovaj o
blik?
Azanima me od cega su tockovi?

Pitanja su dobronamerna,jer je evidentno da je namestaj uradjen u kompletnoj radionici sa majstorima koji poznaju posao.
Znaci nije hobi varijanta.Posto i druge kolege rade jako lepe komade,bilo bi pohvalno i poucno za sve da malo poblize objasnis slike.
Mozes to odraditi i u delu POKAZITE NAM VAS RAD.
Srdacan pozdrav!
Dutchman
Zarezivač olovaka

Post by Dutchman »

klub sto je uradjen od medijapana , keksovano , sklopljeno i to je to , skica netreba ti skica noge su npr 14cm sa 14 cm visine 20cm , znachi uzmesh dva medijapana od 14x20cm i dva od 10,2x20cm 19mm naravno iskeksujesh i dobijesh nogu , gornji deo je plocha oko koje je uradjena cokla i na to ide noga , naravno gde se oslanja noga ima josh po jedno ukrucenje , samo segmentiraj deo po deo i sve ce ti biti jasno , dva puta prekontrolishi 19mm ili 38mm da ne dodje do neslaganja mera ... evo i skica na brzinu da znash shta gde ide ... nemora da se keksuje mogu i shrafovi pod uslovom da znash dobro da gitujesh , da ne bi posle na mestu shrafa se ocrtao kruzic posle par meseci ...

Image

noge od stola trpezarijskog pretpostavljam , e pa ta informacija je skupa , shalim se sve je medijapan furniran u hrastovinu

tochkovi su od MDF i felna takodje samo je tochak od 30mm a felna od 3mm

evo josh koja slika za ideju

klub sto koji je dizainiran da se uklopi sa garniturom
Image

evo praktichnog nachina da iskoristite grede
Image

sakrijte vinariju
Image

jako zanimljic stochic , kako da iskoristite uspomene sa letovanja npr
Image

i da vas ne davim vishe
stolar-to-be
Šegrt

Post by stolar-to-be »

Dutchman-u mnogo si skroman. Gde možeš da nas daviš ovako dobrim stvarima...:) Å alji još toga što imaš, inspirativno je. Verovatno će te gomila ljudi pitati, pošto radiš sa furniranim medijapanom, kako to odrađuješ, tj. jel sam furniraš ili ti to neko uradi? Na onom ormanu (iz bombardovanja) frontovi su verovatno CNC medijapan. Ako su furnirani, šta se dešava sa onim mestima gde je prošla glodalica?
Mnogo pitanja, pošalji još neku sliku i odgovor...
Dutchman
Zarezivač olovaka

Post by Dutchman »

aj redom furniranje zavisno od posla do posla neshto radim sam , neshto usluzno ili kupim tablu furniranog MDF-a pa radim sa njom , usluzno BEOKAL na altini ili Mandrapa tj MANKOM rade vrata u bara veneciji, ne znam dal su jeftini jednostavno radim sa njima , ima pretpostavljam josh ljudi u gradu koji se bave time , najbolje potraziti na googu ili zutim stranama ko furnira , na ormanu jeste cnc .

tamo ge je proshla glodalica ako se radi bajc iz pishtolja bude sve u istom tonu , nisam nikad radio samo la pretpostavljam da bi bilo odvratno , kod bajca oet zavisi na kojoj je bazi , po meni najbolje se ponasha nitro ili aceton , ako ocete da kanali budu tamniji onda seradi krpom ili sundjerom , t je najbolje uzeti bazu pa rezrediti poliuretanom da bi imalo vishe vremena za rad , nitro brzo sushi , a voda presporo barem meni . najbitnije je da sve komade odjednom odradite da ne bude razlike u boji .

a slike pa ima svashta ...

npr sobna vrata od pune bukovine 40mm debljine , ne pitajte zashto
Image

sto za texas hold'em poker
Image
Image

kuhinja vrata masiv bukva , shankic , paravan ogledalo reko frizidera itd
Image
Image
Image

biblioteka
Image

sve na jednom mestu , u sred dnevne sobe
Image

kupatilo
Image
Image
Image
Image

itd itd itd
stolar-to-be
Šegrt

Post by stolar-to-be »

E ako si one spatulate u kuhinji i pločice u kupatilu odradio sam, car si svih...:)
Nema šta, super su ti radovi. Dobar je i ovaj fazon sa tapaciranim medijapanom, ređe se viđa...
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Prva liga !

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
JOVOVIC.COM
Brzi dodavač alata

Post by JOVOVIC.COM »

stolar-to-be wrote:E ako si one spatulate u kuhinji i pločice u kupatilu odradio sam, car si svih...:)
Nema šta, super su ti radovi. Dobar je i ovaj fazon sa tapaciranim medijapanom, ređe se viđa...
ne ne ne dechko , plochice i krechenje ne radim :)
МАЈСТОРИ НЕ ЛАЖУ , МАЈСТОРИ ОДЛАЖУ
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

JOVOVIC.COM wrote:
stolar-to-be wrote:E ako si one spatulate u kuhinji i pločice u kupatilu odradio sam, car si svih...:)
ne ne ne dechko , plochice i krechenje ne radim :)
Da li su ovo dve ili jedna ličnost :) ? JOVOVIC.COM i Dutchman
Post Reply