Ukratko - moras, na kraju price, da ulozis (svoje) vreme. Parce zivota. Koji tece, svakog trenutka, nepovratno.
Opcija a) - ulazes taj zivot, u zaradjivanje para - i za te pare, eventualno, kupis skupe rekvizite za svoje hobije.
Opcija be) - ulazes taj zivot, u mozganje, i iznalazenje resenja zadatka, koji glasi: kako da resim problem xy BEZ da ulazem dodatni zivot, u zaradjivanje para, kako bi resio deo problema, na nacin a) .
I sad, navescu plasticni primer - moze covek evo da radi ramove za slike. -moze da odgleda nekoga ko je zapravo i vican/dobar zanatlija, ko ima profi alat za zanat, i ko na skupoj, robustnoj, preciznoj masini (PLUS ono sto se uvek prenebregava - verovatno/najcesce i (neka) zanatska vestina), radi te ramove... kao sa fabricke trake, cakum-pakum.
I sad, nemas love za taj alat, PLUS prenebregnes cinjenicu da je taj neko mozda i odlican zanatlija (pa ga je zivot, na kraju, naucio da svaki zanat - ima svoj alat

) - i kupis eto neki prdavac, i krenes da se zlopatis.
Ulozio si malo vremena - u zaradjivanje para za nabavku masine, i dalje, ulazes puno vremena, u cinculiranje, stelovanje, dostelovanje, stap/kanap, i tako dalje (sve ono gde amtaterski/hobby alat, oduzima vreme vs profesionalni alat).
A mogao si recimo, po ceni osetno manjoj od imitacije profesionalne masine, da kupis rucnu testeru (nedavno je br spomenuo - kad odem u germaniju, ima da je kupim

), i da uz malo treninga (par dascica da precvikas, cisto da vidis kako radi, i to je to) - ramovi koje pravis isto su kao oni sa fabricke trake, samo u nesto manjoj kolicini je l', u odnosu na onog prvog, odnosno u mnogo vecoj kolicini, uodnosu na ovog drugig (koji steluje svoju imitaciju profi alata) - posto sa tim, osetno jeftinijim alatom, se naprosto obezbedjuje precizniji rad. Sto je recimo za eto taj ram zapravo pozeljno - n.pr. ako ti dodje fotograf kao ja, koji eto, nebitno, je na nekim steroidima od droge, i tripuje da je umetnik, i moze i da ti objasni zasto ram mora da bude ISKLJUCIVO tako kako ti je (sam ti) rekao - i NE moze da ima ni jedan jedini milimetar zazora.
O.K. -prosti civili to ne vide, ali ti tvrdim da nekolicina mojih drugara - fotografa, i par njih - slikara, - pa bukvalno sa deset metara vide razliku u uramljenoj slici formata 30x40 (ram), u odnosu na kad se ram napravi - tako kako je fotograf/slikar rekao - i to se tako i uradi - i kada to uradi batica koji uramljuje slike, po principu "ma dobro ti je bre i ovako".
Dakle, sasa - mislim da uopste nije motiv bilo koga ko bukvalno urla nekom pocetniku "NEEEEE JEEEFTIN/NEKVALITETAN ALAT", merenje one stvari da prostis, i obeshrabrivanje, ili odlaganje potencijalne konkurencije u poslu i tako dalje - nego je brate bukvalno ono sto vec u vise postova rekoh (a verovatno i mnogi drugi, nisam jos procitao CEO fotum - sto inace imam obicaj, kad me nesto zainteresuje

) - ima engleska fraza " know them - been there" .
Sustina toga "nemoj nekvalitetno (jeftino)" - je zapravo - nemoj to jeftino AKO IIIKAKO IKAKO MOZES da izbegnes. - i motiv je cista dobra namera, koja kad odemo bogu na istinu, tamo pred onaj rostilj na ulazu, gde se odredjuje koliko dugo ces da se peces na onoj resetki - tamo neki koji podvlaci crtu ce da kaze - aha, tamo si onom rekao ovaj savet, o.k. - to ti je pet minuta krace na usijanom zaru - znaci - lezi tu na te resetke, i valjaj se tamo-'vamo - vidimo se sutra za xpress lonac