Posto kujna

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
Post Reply
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

U pravu si treba preziveti, zato sam I otiso odatle. Budite srecni dok nemate ikeu. Prvo sto urade kad dodju na neko trziste ubiju sve koji rade jeftin namestaj jer je to njihov segment trzista. Svratio kod njih nedavno. Kvalitet nikakog, cena jeftinija od svega.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Simpo svake godine ostane duzan za poreze i doprinose drzavi koliko ti neces zaraditi za ceo zivot, nemoj njega da pominjes :)
Ikea je jeftina ali nema svako prostor u koji moze da unese tipsku dimenziju, ili nece... Namestaj po meri ce se uvek traziti.
Cena od 240-250 eur/m je nekome isplativa, znam ih dosta koji od toga zive. To je cena za brze poslove, kuhinja za 3 dana, da za tri.
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Sad ce neko da napise da je nemoguce da se napravi kuhinja za tri dana...
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Simpo uzeo za primjer jer mi niko drugi nije pao napamet...
Ikea ima velicine kuhinja u 5 cm razlike, mada su i dalje poskupe (u usporedbi sa jeftinim kuhinjama). Kod nas je umjesto Ikee dosao Jysk - preskupo.
Mislim da su kuhinje o kojima pricas najtrazenije, bar kod mene. Ovde je dosta tesko prodati i kuhinju sa drvenim frontovima, a pogotovo nešto kao što Daleko radi.
Tri dana sa mjerenjem, ponudom i montiranjem :) Vise vremena ti treba da nadjes dasku :)
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Verovatno moze.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

A sad nesto..... Ikea daje okov za tiplovanje donjih elemenata u zid, ludilo
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

Nije lako danas formirati cenu ,stolari su i oni koji od alata imaju srafilicu i mozda ubodnu testeru i oni koji imaju radionice vredne par desetina hiljada evra (neki placaju porez neki ne ) i sto rece neko materijal nema veze sa radom ,ali ovde se vecinom tako formiraju cene ,jer prave kuhinje i oni koji nemaju odgovarajuci alat ,kada bi oni formirali cenu po radnom stau to bi kostalo mnogo skupo :smejanje:
Danas je bitna kolicina uradjenog posla a ne kvalitet robe ,od toga jedino proizvodjaci iverice i okova imaju koristi ,a stolari vece misice i bolnija ledja :smejanje:
Po pijacama i vasarima kuhinje se prodaju i po 150 evra po duznom metru ,oglasi nisu nista bolji
Cena do koje sam ja maksimalno stigao je 500 evra po duznom metru (sve vidljivo drvo ,kutije univer,) bliskih susreta s musterijom bar deset puta dok smo se sve dogovorili :D
I nije tacna izjava Glupava kuhinja ,treba imati zivce sa snajkama znaju da dovedu coveka do ludila ,pravim sav namestaj . kuhinje po meri su naj komlikovanije , merenje ,3d crtezi ,odvod,voda, struja, odabir radnih ploca(kamen drvo ..)okovi .....sila prilika nase musterije se razumeju u proizvodjace farbi okova univera.....
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Plocu porucis do 20h danas a stigne ti sutra u radno vreme. Ovde sve ide kilavo pa se svaki trgovac trudi da da maximum prema svom kupcu.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

ikea ima toliko lak namestaj da nemoze ni da stoji bez da se tipluje u zid
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Normalno je da nacrtas gde ce biti uticnice voda I kanalizacija. Bez toga nikako
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Forma ideale je za ikea ozbiljna i kvalitetna firma
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

radio sam kopije ikea piscih stolova ali od jasena i nije moralo da se tipluje u zid a njihov od borovine mora ljulja se i oce da se prevrne
musteriji se svidja ikea trendi je :smejanje:
Last edited by art of wood on 25 Nov 2016 22:25, edited 1 time in total.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Znaci da su im bas stabilni elementi :)
daleko wrote:A sad nesto..... Ikea daje okov za tiplovanje donjih elemenata u zid, ludilo
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Nemaju ni vezace pod radnu plocu, I to I'm visak
nikola28
Majstor majstora

Post by nikola28 »

Zasto ljudi (musterije) misle da kuhinje po meri mogu da budu jeftine,kao Forma-2 metra kubinje za 27000 dinara sa sve limom za sudoperu-bez ugradnje,bez T lajsni,bez diht lajsni...???
Hoce da se sve uklopi-i velicina i raspored,boja,tekstura,dobar okov i to sve za male pare...obicno musteriji kazem da postoji jugo,a postoji i lamborgini!
I lepo kazu-ne treba raditi jeftino...necu nikog da derem ali ako cu da radim ceo dan i da kislim,smisljam,odgovaram za sve ugradjeno za 30-40 evra,onda odoh da kopam kanale...30 evra nadnica,dva obroka i nema sta da mislis,samo udri....
Post Reply