Ћирилица и/i latinica
- peradetlic
- Majstor majstora
- peradetlic
- Majstor majstora
Kakva politika, u pitanju je cista geografija, pomalo istorije, malo turizma, i nista drugo.
Ne znam ko je ovde iznosio politicke stavove il je Sloba opet kriv st o je pomeno
politiku.E Slobo, Slobo.
Dikar, u pocetnoj sam fazi, tek sam naguglo 20 znakova, malo cirilice, malo latinice.
Ne znam ko je ovde iznosio politicke stavove il je Sloba opet kriv st o je pomeno
politiku.E Slobo, Slobo.
Dikar, u pocetnoj sam fazi, tek sam naguglo 20 znakova, malo cirilice, malo latinice.
Last edited by branimir on 16 Jan 2012 08:06, edited 1 time in total.
Беше некад даааавно вокална група "4М"
Ипевали лепу песмицу
Звала се " нека виси Педро"
јма их овде који су довољно рано рођени да се сећају поенте песме (некад су и естрадна дела имала поенту)
Они млађи нека прогуглају можда им буде интересантно
Ипевали лепу песмицу
Звала се " нека виси Педро"
јма их овде који су довољно рано рођени да се сећају поенте песме (некад су и естрадна дела имала поенту)
Они млађи нека прогуглају можда им буде интересантно
Last edited by sloba10 on 16 Jan 2012 08:50, edited 1 time in total.
Дођох, видех, побледех
- dusanissimmus
- Precizni šegrt
svako ko je imao ikakvog dodira sa JNA lepo zna da je postojalo uputstvo za SVE, prevedeno, lektorisano i pisano latinicnim pismom na srpskohrvatskom odnosno hrvatskosrpskom jeziku.sloba10 wrote:Наравно да није због тога него су заборавили ћирилицу пишући латиницом и учећи енглески па нису знали да прочитају упутства за употребу војне технике која су била написана ћирилицом:oskyldig::D:skratta::D:stolt:Bojan wrote:Sigurno nije prestala da postoji jer su pisali latinicom...
- peradetlic
- Majstor majstora
Кад се мало распиташ знаћеш од кад ЈНА не постоји!dusanissimmus wrote:svako ko je imao ikakvog dodira sa JNA lepo zna da je postojalo uputstvo za SVE, prevedeno, lektorisano i pisano latinicnim pismom na srpskohrvatskom odnosno hrvatskosrpskom jeziku.sloba10 wrote:Наравно да није због тога него су заборавили ћирилицу пишући латиницом и учећи енглески па нису знали да прочитају упутства за употребу војне технике која су била написана ћирилицом:oskyldig::D:skratta::D:stolt:Bojan wrote:Sigurno nije prestala da postoji jer su pisali latinicom...
Дођох, видех, побледех
- maricaiivica
- Moderator
Potpuno si u pravu ako gledas iz svog malog dvorista....sloba10 wrote:Ионда је ЈНА престала да постоји.........
А постала ЈА!
Па је и она престала да постоји...............
А настала војска СЦиГ
па и она престала да постоји.........
дошла на ред војска Србије
А како се ствари развијају и она ће да не постоји!
јзгледа да је решење лооооооооооооше
Ako se udaljis par koraka videces da je od JNA nastalo dosta toga.... pa i JA...a onda od nje...
Ali sedi ti u svojoj avliji... tvoj izbor, tvoj pogled,... tvoje pismo...
- rajko4serbia
- Zarezivač olovaka
jestel to svi upali u zimsku depresiju???
a kako jedni pisu ovako a jedni onako i o5 se svi razumeju (cak se i ono kinesko pismo da prevesti
)
ja iskljucivo pisem cirilicom i volim da vidim cirilicu u smislu ( titl za film,meni u restoranu ,reklamu itd itd ) al u slucaju internet komunikacije odnosno pisanja na tastaturi najjednostavnije je pisati engleskim alfabetom sto i ja upravo radim...
p.s. pre par dana sam se vratio iz francuske gde sam bio zabezeknut njihovim ne znanjem eng jezika npr: razgovor za konobarom ("i woona coffe with milk " .... que MONSIEUR....za par minuta na mom stolu je bila koka kola u limenci!!!!!!!!!!!!)
to ima dve strane medalje-prva je da se gnusam njihovim ne znanjem ,a druga da su oni ipak dosledni svom jeziku po svaku cenu!!!!!!!!!!!!
a kako jedni pisu ovako a jedni onako i o5 se svi razumeju (cak se i ono kinesko pismo da prevesti

ja iskljucivo pisem cirilicom i volim da vidim cirilicu u smislu ( titl za film,meni u restoranu ,reklamu itd itd ) al u slucaju internet komunikacije odnosno pisanja na tastaturi najjednostavnije je pisati engleskim alfabetom sto i ja upravo radim...
p.s. pre par dana sam se vratio iz francuske gde sam bio zabezeknut njihovim ne znanjem eng jezika npr: razgovor za konobarom ("i woona coffe with milk " .... que MONSIEUR....za par minuta na mom stolu je bila koka kola u limenci!!!!!!!!!!!!)
to ima dve strane medalje-prva je da se gnusam njihovim ne znanjem ,a druga da su oni ipak dosledni svom jeziku po svaku cenu!!!!!!!!!!!!
- dusanissimmus
- Precizni šegrt
postojanje ili nepostojanje JNA nije argument.sloba10 wrote:Кад се мало распиташ знаћеш од кад ЈНА не постоји!dusanissimmus wrote:svako ko je imao ikakvog dodira sa JNA lepo zna da je postojalo uputstvo za SVE, prevedeno, lektorisano i pisano latinicnim pismom na srpskohrvatskom odnosno hrvatskosrpskom jeziku.sloba10 wrote: Наравно да није због тога него су заборавили ћирилицу пишући латиницом и учећи енглески па нису знали да прочитају упутства за употребу војне технике која су била написана ћирилицом:oskyldig::D:skratta::D:stolt:
ovde se postavlja pitanje kako najefikasnije resiti komunikaciju u multikulturalnom multijezickom i dvopismenom sistemu.
logicno resenje je najmanji zajednicki sadrzalac, sto je resenje koje je primenjeno u jna i kao logicno treba biti primenjeno u slicnim, pa i u ovoj situaciji.