Nisam se mislio javiti dok ne dodje, ali kad ima jos zainteresiranih, evo mog odabira. Prijavio sam se na Axminsterov newsletter i jos ranije sam ih kontaktirao u vezi tog modela, pa mi je pred jedno dva-tri tjedna (kako su se blizili bozicno/novogodisnji blagdani) dosla ponuda za Axminster TS200 (
http://www.axminster.co.uk/axminster-ho ... -table-saw) prilicno snizena. Nakon sto sam u medjuvremenu gledao cirkulare po centrima (i nije mi se svidjelo nista sto sam vidio za te novce), odlucio sam da cu naruciti taj TS200 iz Engleske. Samo postarina je oko 120E, ali su cijenu stroja snizili za oko 130E, pa me zapravo doslo kao da sam je kupio ovdje. Jos sam uzeo ekstenziju za sirinu reza, snizena sa oko 130E na 50E i dodatne listove sa 48, odn. 64 zuba za oko 30E. Po forumima kazu da njihovi listovi pile nisu uopce losi, sto cu uskoro saznati koliko je tocno. Sve skupa je izaslo oko 450E, da bi me nekidan kontaktirali mailom i rekli da u toj ponudi ekstenzija dolazi gratis i da je nisam trebao posebno narucivati (sto se nije nigdje istaknulo, ali super), te su mi refundirali 50E natrag! Danas je poslana, racunam oko 7-10 dana da ce doci. Kad ju slozim, napisat cu kracu recenziju.
Za skokyja: i ja sam gledao sve navedene modele, ovaj metabo se cinio dobrim zbog velikog promjera lista pile, 2kw indukcijskog motora, ali kad sam ga vidio uzivo, nekako sam ostao razocaran, jer je ploca od presanog lima, iako je tezak oko 60kg, nekako mi se ne cini dovoljno cvrst. Npr. kad rukom malo jace pritisnes plocu, savija se, a i nasao sam na nekom forumu iskustvo nekog lika koji ju mislio doraditi da bude preciznija, ali se dosta izmucio. Bosch ima univerzalni motor i dosta je bucan (koliko sam procitao/cuo), sto mi se ne svidja previse, a uz to je i plastican. Elektromashinen je kopija tog metaba, a gledao sam jeftiniju verziju neki dan u Pevecu i isto sam se razocarao kako je to sve labavo i tanko.
Na kraju sam odlucio da mi ne treba preveliki list pile, jer vjerojatno necu pilit grede, a ako ce trebati nesto deblje, probat cu izrezati u vise prolaza. Kazu da ovaj Axminster nije savrsen, ali se moze podesiti da bude prilicno precizna masina. Ima na youtubu lik koji je doradio tu masinu, prosirio ju po sirini i cini mi se kao best buy za te novce. Evo i videa sa malo vise detalja o tom stroju:
https://www.youtube.com/watch?v=n0yFbiJ ... B9B60A6726
Na zalost, mislim je ta akcija prosla, iako vidim da je jos snizen stroj za oko 20%. Razmisli i o tome, ili ako ti se ne zuri, pricekaj do Uskrsa, mozda ce opet imat snizenje. Prednosti tog stroja su ploca od lijevanog zeljeza i indukcijski motor, a nedostaci su nesto manje dimenzije i nesto manji promjer lista pile (200mm), a i ne moraju biti. Velicina ploce se moze prosiriti (kupiti ili napraviti sam), a debljina okomitog reza je prema specifikacijama 58mm. Za mene ce biti dovoljno.