DADO list testere

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
digger
Majstor

Post by digger »

Ima li zainteresovanih za pomagala uz pomoc rutera kako uraditi dado? Ako ima, mogu ostaviti nekoliko strana iz knjige gde je to opisano. Tekst je na engleskom, ali slike dosta toga kazu.

Milos
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

digger wrote:Ima li zainteresovanih za pomagala uz pomoc rutera kako uraditi dado? Ako ima, mogu ostaviti nekoliko strana iz knjige gde je to opisano. Tekst je na engleskom, ali slike dosta toga kazu.

Milos
Pa zar suština dado listova nije u tome da se izbegne korišćenje rutera?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zainteresovanih ima sigurno. Posalji mi na mail pa cu da isprevodim i okacim.
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

Ne postoji stvar koja u jednom trenutku ne nadje primenu , mesto i ulogu u nasaim zivotima,a i "sto je dzabe i bogu je drago"
svakako da nas ima puno zainteresovanih da vide i nauce nesto lepo i korisno .
Polazim prvo od sebe dakle samo izvolite i postavite to u radionicu a mi cemo vam biti zahvalni.
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
digger
Majstor

Post by digger »

metabo wrote:
digger wrote:Ima li zainteresovanih za pomagala uz pomoc rutera kako uraditi dado? Ako ima, mogu ostaviti nekoliko strana iz knjige gde je to opisano. Tekst je na engleskom, ali slike dosta toga kazu.

Milos
Pa zar suština dado listova nije u tome da se izbegne korišćenje rutera?
Ja na tu stvar gledam ovako. Ako covek hoce da ide od mesta A do mesta B postoji vise nacina da to uradi, pesice, biciklom, brodom, avionom... Sve zavisi sta zeli da postigne i kakva ima ogranicenja. Tako i u ovom nasem hobiju / profesiji, postoji vise nacina da se uradi nesto, a to opet zavisi od vremena, uslova, raspolozivog alata i sl. Osim toga, kao i u drugim profesijama, tako i u ovoj covek mora stalno da se edukuje, jer uvek postoji nesto novo sto nismo znali. Tako sam naleteo na dado uz pomoc rutera. Nadam se da ce vam koristiti.

BTW ako ima jos neka tema koja bi bila interesantna, samo napred. Imam dosta literature, ali samo strane. :(

pozdrav, Milos
digger
Majstor

Post by digger »

mbole wrote:Zainteresovanih ima sigurno. Posalji mi na mail pa cu da isprevodim i okacim.
Borise, kako da ti posaljem attachment?
digger
Majstor

Post by digger »

Evo slicica:
Image
Image
Image
Image
Image
digger
Majstor

Post by digger »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
digger
Majstor

Post by digger »

Image
Image
Image

Image
I poslednja slika:
Image

Nadam se da vam nisam dosadio sa slikama. :)

Milos
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

digger wrote:Nadam se da vam nisam dosadio sa slikama.
Ne, čekamo prevod :P
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

digger wrote:Ja na tu stvar gledam ovako. Ako covek hoce da ide od mesta A do mesta B postoji vise nacina da to uradi, pesice, biciklom, brodom, avionom...
100% si u pravu. Dado na ruteru je meni mnoooogo zgodniji nego dado na sirkularu. Ideja moje primedbe je bila ne u vezi toga da li dado pomagalo treba da se pojavi u Stolarskoj radionici (svakako da treba i dobro je došlo) nego u kojoj temi će to biti (radi lakšeg snalaženja po forumu).
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

digger wrote:
mbole wrote:Zainteresovanih ima sigurno. Posalji mi na mail pa cu da isprevodim i okacim.
Borise, kako da ti posaljem attachment?
Kliknes na E-mail, a ne na PP

Uh, sad sam ukapirao da ti se prikazuje samo forma za mail a ne normalna mail poruka (sa admin nalogom to nije tako).
Sad cu da izmenim podesavanje pa ces moci

PS
Posalji u malo vecoj rezoluciji nego sto su ove ovde slikice (ostarilo se, ne vidi se vise :))
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

mbole wrote:Sad cu da izmenim podesavanje pa ces moci
Vidim da si promenio tako što slanje e-mail poruka prema tebi ide klasičnim e-mail sistemom, a prema običnim smrtnicima je kao do sada, što nije u redu. Kako će jedan običan smrtnik da pošalje e-mail poruku drugom običnom smrtniku, a da se pri tome e'mail adresa primaoca ne vidi?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Vidim da si promenio tako što slanje e-mail poruka prema tebi ide klasičnim e-mail sistemom, a prema običnim smrtnicima je kao do sada, što nije u redu.
Pazljivo proci kroz podesavanje u svom profilu :)
Po mogucstvu sa razumevanjem procitati opcije.
Smrtnik to ukljuci u svom profilu, i voala evo mogu da mu salju klasicnim mailom :)
Ovo podesavanje svako izvodi sam za sebe (ja sam menjao svoj profil kao sto svako od vas moze da ga promeni). Znaci nema smrtnika i onih drugih :)
Kako će jedan običan smrtnik da pošalje e-mail poruku drugom običnom smrtniku, a da se pri tome e'mail adresa primaoca ne vidi?
Ovo jednostavno ne moze u kombinaciji sa klasicnim mailom. Kad se koristi klasican mail, forum nema nikakvu kontrolu nad programom koji ti koristis na svom racunaru.

Znaci u Profil/Privatno imas tri opcije:
1. Prikazati Vasu e-mail adresu: pokrece se default mail program na tvom racunaru kome se samo prosledjuje mail adresa. Ona je naravno vidljiva, ali mozes da saljes poruku sa svim opcijama mail programa koji koristis (prikacment na primer).
2. Sakriti vasu e-mail adresu ali dozvoliti form e-mail.: pokrece se mail sistem unutar foruma, mail adresa primaoca nije prikazana, ali ne moze da se prikaci fajl. Ne zaboravite da kada saljete poruku na ovaj nacin Vasa mail adresa ce biti vidljiva primaocu (znaci onaj ko salje ne vidi adresu primaoca, ali primalac vidi adresu posiljaoca, posto on dobija normalan mail u kome kao i u svakom drugom pise ko ga je poslao).
3. Sakriti Vasu e-mail adresu i zabraniti form e-mail: Niko ne moze da ti posalje mail (osim admina)

Posto uvek postoji gomila spamera, jedini savet koji mogu da dam a da se omoguci slanje prikacmenta je da kreiras neki "potrosni" mail nalog, na recimo gmailu ili na yahoo, postavis to kao svoj email, pa da onda ukljucis opciju 1.
Post Reply