zastita prozora

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

mbole Vitex ima TIKOVO ulje sad sam sa njim radio drveni pod napolju extra je dobro.
smirglaj nikad dosta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sa tikovim sam probao nesto malo (doduse nije bilo vitexovo). Malo mi je bilo previse zuto, mada vremenom dobije pristojniju boju.
Moracu da probam to vitexovo.
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

radenko wrote:mbole Vitex ima TIKOVO ulje sad sam sa njim radio drveni pod napolju extra je dobro.
Gde si to kupio?
Trt, mrt, zivot ili smrt!
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

kolko pare to ulje?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Kupio u Valjevu u prodavnici boja i lakova kosta 700 din kutija 750 ml.inace ima ga gde drze Vitexove boje narucis ako ga nema preko dilera Vitexovi boja jer sam i ja trzio Sandolinovo nije ga bilo na podrucju Srbije i Hrvatske pa su mi ponudili Vitexovo probao i ok.
smirglaj nikad dosta
noob
Šegrt

Post by noob »

Komsija gledao kako ja smirglam, a radi stolariju i sad ja mu pricam kako hocu da zastitim vrata i sve to i on mi kaze da ne kupujem sredstva na bazi vode jer to dodje kao da sam vrata uzeo i polio vodom. Ja sam citao u nekoj temi da to nema veze nego da nasi stolari nisu upuceni. Ali nisam sad ni ja 100% siguran pa reko da proverim da li ce drvo da se naduje ili da se dese neke ne zeljene stvari ako je srestvo za zastitu na bazi vode ili ne?
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Taj tvoj komsija se nerazume u vodene boje a redosled je sledeci na cisto drvo osmirglano No150 odpraseno ide vodeni impregnant kad se osusi minimum 6 sati vodeni temelj pa kad se osusi minimum 8sati na temperaturi ne nizoj od 15 stepeni smirglanje NO 320-400 i na kraju zavrsni vodeni ,pozdrav i dobra zastita.
smirglaj nikad dosta
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

NOOB ovo sam ti napisao za spoljna vrata posto si pomenuo vrata.
smirglaj nikad dosta
noob
Šegrt

Post by noob »

Da da za vrata, jer me baci u razmisljanje da ne zeznem nesto jer posle necu znati to da resim sam...
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

nema sta da zeznes u Fabrici imas vodene lakove za cetku i nema problema samo ispostuj vremena a trazi upustvo neka ti daju pa procitaj, pozdrav i puno uspeha
smirglaj nikad dosta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

A sta bi bio problem da vrata polijes vodom?
Ne prima drvo vlagu bas tek tako. Da bi se nesto iskrivilo, nadulo... treba malo mnogo duzi period nego sto je da ispari prosuta kanta vode.
Gomila vrata i prozora stoji sa propalom ili cak nikakvom zastitom, pa se ne pokrive nakon prve kise.

Ko ne veruje, neka lepo osmirgla pa polije neku staru dasku (bastenskim crevom ako hoce), saceka malo, pa neka je rasece, da vidi koliko duboko je otisla vlaga.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

mbole 100% si u pravu nije drvo hidroskopno kao medijapan
smirglaj nikad dosta
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Balkonska vrata i prozore obavezno farbam colorovim LESOL TON AQUA i dosad mi se pokazala kao najbolja zastita

svjetli bor...
Image

a farba je renner vodena ....prvo temeljna 2 puta pa zavrsna ...
ImageImage
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Post Reply