Kondezacija na prozorima...

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

srdjan983 wrote:Sta kada se silikatne kuglice posle izvesnog vremena zasite vlagom?
Kao sto smo vec pomenuli silikatne kuglice se stavljaju da bi pokupile vlagu iz vazduha koji se nalazi u prostoru izmedju dva stakla!
Znaci one se ne mogu zasititi posle izvjesnog vremena jer se taj vazduh ne mijenja a samim tim i kolicina vlage se ne povecava!
Naravno to vazi ako je staklo pravilno zaliveno tj. komplet silikonirano bez preskoka sto uglavnom svi dobro odrade!

Meni se samo jednom desilo da stakla na prozorima magle iznutra!
Sve je bilo dobro zaliveno, napunjeno silka gelom.
Problem je nastao zbog vlage u drvenim lajsnama koje smo stavljali izmedju dva stakla kao ukras! Pravljene su od hrasta sa 8% vlage, ali cim bi sunce obaslalo prozor i staklo se ugrijalo drvo bi pocinjalo da isparava a kolicina silka gela u lajsnama (koja je bila maksimalna) nije bila dovoljna da upije svu vlagu i stakla bi pocinjala da magle!!! Na kraju smo morali da ih skinemo! Eto ako kome pane na um slicna ideja da zna sta moze da se desi!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

srdjan983 wrote:. Itd itd a neko bi da zatvori temu :D
da ,sto se mene tice ja bih zatvorio ovu temu o kondezaciji prozorskih stakala koj su izazvana nedovoljnim grejanjem prostorije,a otvorio novu temu o izolaciji i ustedi energije(pogotovo staklenih povrsina):P:P:P
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Branko kv
Šegrt

Post by Branko kv »

danas sam gledao na netu nesto o iskoriscenju solarne energije.deluje prilicno jeftino za ono sto daje.http://www.zelenaenergija.org/s-o-k-d-o-o/
pogledajte sami.
PS.ako si mislio na ovo
"Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao."
Post Reply