Fein alati
Mozda da pitas Bosance? Ne znam gde je tacno Srebrenik, al ako je negde blizu granice, mozda ti se isplati.
Uh sad sam ga nasao na Google Earth-u, dosta je daleko
Uh sad sam ga nasao na Google Earth-u, dosta je daleko
Last edited by mbole on 23 Oct 2008 10:59, edited 1 time in total.
dali moze neko da mi kaze ,imam busilicu fein ast 636 ali glava busilice nije bila dobra ,glava je 3\8 naizgled sve je islo glatko oko pronalazenja nove ali kad se bilo koja od glava 3\8 stavi samo nekoliko navoja moze uci kako to kazu masinci korak kao da nije dobar ,u servisu u ryobiju su pregledali navoj kazu uredu je ,ali ni jedna glava 3\8 ne pase.moje pitanje je dali moze tokar da nesto uradi sa novom glavom da nareze neki novi navoj ili dali ste imali ovakvih problema.U servisu hitachi su mi rekli da je fein unikatan da je ko rols roys medju alatima.ne mogu jos da nadjem sraf masinski navoj 3,5 od 4 cm isto mi kazu da je to nestandardna mera.
Last edited by ljubisa o on 24 Nov 2008 21:42, edited 1 time in total.
Rad je molitva.
Hm, hm.
Najpre podji kod nekog strugara da ti izmeri korak navoja na staroj i novoj glavi odnosno samoj busilici, kako bi bio siguran da je to u pitanju.
Ako jeste, cupavo.
Mozes da probas da nadjes neku glavu koju bi mogao da kombinujes sa starom (mislim da rasturis staru i novu pa da od stare uzmes samo deo koji ima navoj), mada tesko da ces uspeti da potrefis neku "kompatibilnu".
Druga varijanta je da ti strugar napravi adapter koji ce na zenskoj strani imati korak starog navoja, a na muskoj korak standardnog navoja. To ce da ti pomeri glavu za otprilike 2cm unapred, al trece resenje mi ne pada na pamet.
Posto je isti nazivni precnik nema sanse da ti strugar obradi postojeci navoj na busilici na novi korak.
Najpre podji kod nekog strugara da ti izmeri korak navoja na staroj i novoj glavi odnosno samoj busilici, kako bi bio siguran da je to u pitanju.
Ako jeste, cupavo.
Mozes da probas da nadjes neku glavu koju bi mogao da kombinujes sa starom (mislim da rasturis staru i novu pa da od stare uzmes samo deo koji ima navoj), mada tesko da ces uspeti da potrefis neku "kompatibilnu".
Druga varijanta je da ti strugar napravi adapter koji ce na zenskoj strani imati korak starog navoja, a na muskoj korak standardnog navoja. To ce da ti pomeri glavu za otprilike 2cm unapred, al trece resenje mi ne pada na pamet.
Posto je isti nazivni precnik nema sanse da ti strugar obradi postojeci navoj na busilici na novi korak.
- Marko Enter
- Majstor majstora
imam dve busilice od feina model ast 636,koja ima problem sa glavom ,i jos jednu model dhs 636 koja je u idealnom stanju,ja sam radio sa ovom dhs i kad sam video kako radi nabavio sam i ovu ast 636 ,.Na srecu nasao sam strugara koji ce mi narezati colovski navoj obicni i tako da cu moci stavljati normalne glave od 3\8,jer je ovaj navoj van serije suvise sitan fein radi sve po svom nekom standardu ,zna se iz kojih razloga .
Taj posao kod strugara ce me kostati oko 10 eura.tako da se moze ako bude imao neko slican problem.

Taj posao kod strugara ce me kostati oko 10 eura.tako da se moze ako bude imao neko slican problem.

Rad je molitva.
nisam mogao nista drugo uraditi a da se uklopim finansiski ,grehota je da alat lezi ,ja feinov alat cenim i za mene boljeg nema ,on je sto i rols roys medju automobilima rekao mi je bas taj izraz jedan serviser hitachija,samo da nabavim jos malu brusilicu i jos neke alatke od feina.U ryobiju mi je serviser rekao da je servisirao neki alat od feina koji je star i po 40 godina a kaze da je u boljem stanju nego mnogo novih alata.
Rad je molitva.
- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
Taj mali bosch je svajcarski a ima maleziski moj prijatelj testirali smo ih na izdrzljivost ,srafili smo srafove 4x50 u radnu plocu stali smo na nekoliko srafova preko 50 smo zasarafili sa jednim ,on je skoro necujan jak je da se ne moze poverovati i ako izgled moze da prevari da je mali .odlican je za americke plakare to jest kad se radi na visini.samo staviti titanijumski pin pz2 sa i bez dodatka,jer je nekada kratak za neke stvari.Mali je ali ima dobar manevar na malom prostoru,svidja mi se jako baterije jako dugo traju ,punjenje je 30 minuta,mada moze i da se napuni posto je litijum jonski koliko zelis za 5 min da dovrsis posao .
Rad je molitva.