Einhell ili Gude - ?
- peradetlic
- Majstor majstora
a nije bansek sad bolje pogledao al zdravo komlikovan
onaj sa ubodnom je jednostavniji
onaj sa ubodnom je jednostavniji
Last edited by peradetlic on 02 Dec 2014 15:34, edited 1 time in total.
za sve je kriv Toma Sojer
- peradetlic
- Majstor majstora
- mirisdrveta
- Šegrt
- peradetlic
- Majstor majstora
Koliko vidim DSH je težak 20 kg pa mi nije baš najjasnije kako se to zaigra.peradetlic wrote:Proxxon DHS jedini nedostatak koji ima je nedostatak regulatora brzine
ima samo dve brzine i oće neki rezovi da zezaju nekad zaigra baš kad netreba
Napominjem da nemam nikakvog iskustva sa ovakvom vrstom alata.
Našao sam na conrad.hr za 225€ i mislim da je to odlična cijena.
Ovdje kod mene je 50% skuplja.
- peradetlic
- Majstor majstora
Nece citava masina da zaigra. Ona ima izvjesne vibracije zbog same konstrukcije kao manje vise sve scrol saw.Nista strasno i moze se dodatno smanjiti montazom na masivniju podlogu. Moze da zaigra testerica odnosno predmet koji se sijece. Kod moje isto isto imaju dvije brzine i ponekad se jave vibracije. Cini mi se da neki lim na donjoj poluzi tj. ispod donjeg nosaca testere uleti u rezonancu. Nije mi toliko smetalo da bi cackao masinu.
Last edited by Drvorad on 04 Dec 2014 19:30, edited 1 time in total.
prica je bila Gude ili Einhell u klasi od 70 eura ili onaj od 25 eura koji ima problem sa kontakima i usput bih mu ugradio klizace od klizne bronze. Ovo preporucujem i Vama. Proxon je malo visa klasa, a iznenadilo me je sto i on ima problema. Da ne bi bilo problema kupite ovu igracku
http://www.amazon.com/HEGNER-Variable-S ... PP06GW7SG1
sad kosta ko Golf 3 ali imate 7 godina garancije. Slicnu masinu ima jedan nas clan i nikad se nije pozalio
Nego Mirisdrveta sta si kupio?
http://www.amazon.com/HEGNER-Variable-S ... PP06GW7SG1
sad kosta ko Golf 3 ali imate 7 godina garancije. Slicnu masinu ima jedan nas clan i nikad se nije pozalio
Nego Mirisdrveta sta si kupio?
Last edited by dikar on 13 Dec 2014 09:29, edited 1 time in total.
- peradetlic
- Majstor majstora
kao što rekao tamo na početku bitno je šta će raditi i kolko
i ja se obradovao kad sam uzeo prvi scrol saw einhell pa kod prvog reza moje fantazije se totalno razočarao i za malo da se povredim
proxxon radi šta sam želeo mada ima nedostatke ali radi bez problema nekad i po 8h dnevno a nema dana da ga ne koristim
ima i svoj stabilan stalak na kom stoji
hegner ko hegner jeste dobar kako svi kažu skim sam pričao ali trenutno za nas smrtnike odavde koji nemamo neku veliku proizvodnju samo san
i ja se obradovao kad sam uzeo prvi scrol saw einhell pa kod prvog reza moje fantazije se totalno razočarao i za malo da se povredim
proxxon radi šta sam želeo mada ima nedostatke ali radi bez problema nekad i po 8h dnevno a nema dana da ga ne koristim
ima i svoj stabilan stalak na kom stoji
hegner ko hegner jeste dobar kako svi kažu skim sam pričao ali trenutno za nas smrtnike odavde koji nemamo neku veliku proizvodnju samo san
za sve je kriv Toma Sojer
Shvatam te Pera, iskreno mislio sam da Proxon nema mana ali tvoj post me je iznenadio.
Nego da se vratimo Einhellu i komapniji. Na web stranici Einhella -about us sam sreo podatak da imaju godisnji promet od oko 500 miliona evra.
Nije mi jasno ili njima nije jasno da ako potrude da bar malo poboljsaju kvalitet ko zna gde bi bili.
Za scrool saw kazes umalo da nastradas. Ja imam stolni cirkular 1500 eko, ploca uvijena (malo na cosku) t-slot je za 5-6mm tanji od vodilica na ploci, ako bi napravili taman po meri to ih ne bi kostalo vise od 0.5 evra Ako bi stavili bolje lezajeve na rotoru motora u krajnoj ceni ne bi cirkular skupli za vise od 3-4 evra, dakle umesto 150 evra poboljsan bi kostao 155 evra i niko ih ne bi kudio, tj ne bi se za...bao
Nego da se vratimo Einhellu i komapniji. Na web stranici Einhella -about us sam sreo podatak da imaju godisnji promet od oko 500 miliona evra.
Nije mi jasno ili njima nije jasno da ako potrude da bar malo poboljsaju kvalitet ko zna gde bi bili.
Za scrool saw kazes umalo da nastradas. Ja imam stolni cirkular 1500 eko, ploca uvijena (malo na cosku) t-slot je za 5-6mm tanji od vodilica na ploci, ako bi napravili taman po meri to ih ne bi kostalo vise od 0.5 evra Ako bi stavili bolje lezajeve na rotoru motora u krajnoj ceni ne bi cirkular skupli za vise od 3-4 evra, dakle umesto 150 evra poboljsan bi kostao 155 evra i niko ih ne bi kudio, tj ne bi se za...bao
Last edited by dikar on 13 Dec 2014 09:28, edited 1 time in total.
Ал' овако много брже направе :pljesk:dikar wrote:Ja imam stolni cirkular 1500 eko, ploca uvijena (malo na cosku) t-slot je za 5-6mm tanji od vodilica na ploci, ako bi napravili taman po meri to ih ne bi kostalo vise od 0.5 evra Ako bi stavili bolje lezajeve na rotoru motora u krajnoj ceni ne bi cirkular skupli za vise od 3-4 evra, dakle umesto 150 evra poboljsan bi kostao 155 evra i niko ih ne bi kudio, tj ne bi se za...bao
Ти си рачунао само делове.
А рад?
А прецизност машина на којима се ради?

Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Pa preciznost su savladali, skoro kao Festool, svaki t-slot je uzi za 5mm od vodiliceфеникс wrote:Ал' овако много брже направе :pljesk:dikar wrote:Ja imam stolni cirkular 1500 eko, ploca uvijena (malo na cosku) t-slot je za 5-6mm tanji od vodilica na ploci, ako bi napravili taman po meri to ih ne bi kostalo vise od 0.5 evra Ako bi stavili bolje lezajeve na rotoru motora u krajnoj ceni ne bi cirkular skupli za vise od 3-4 evra, dakle umesto 150 evra poboljsan bi kostao 155 evra i niko ih ne bi kudio, tj ne bi se za...bao
Ти си рачунао само делове.
А рад?
А прецизност машина на којима се ради?

Rad ??? koji rad, pa to klinci u Kini sklapaju u 5 razredu, drugo polugodje, u A smeni na casu OTO-a, a zna se da se decji trud ne sme platiti

Last edited by dikar on 14 Dec 2014 00:34, edited 1 time in total.