Hteli bi da napravimo ovu zanimljivu policu - fotelju
Pa nije problem saviti i zalepiti 5 lista MDF od 5 mm debljine, nego je problem sto se niko ne javlja coveku na ponudu da mu to i uradi. Nebi trebalo ni toliko da izadje sa cenom jer ima posla max. dva dana za stolara i 2 dana za lakirera.
Last edited by Pezzo on 06 Dec 2012 09:09, edited 1 time in total.
Ima covek vise ponuda ali na e-mail ili pp. Ne bih rekao da bas tako brzo moze da se odradi. Treba naoraviti kalupe, izlepiti sve, ostaviti da odstoji, obraditi, izgerovati, ofarbati i sklopiti. Ko sve to uradi za 4 dana svaka mu cast.Pezzo wrote:Pa nije problem saviti i zalepiti 5 lista MDF od 5 mm debljine, nego je problem sto se niko ne javlja coveku na ponudu da mu to i uradi. Nebi trebalo ni toliko da izadje sa cenom jer ima posla max. dva dana za stolara i 2 dana za lakirera.
"Ne bih rekao da bas tako brzo moze da se odradi"
------
Pa da ceo dan seces ivericu za kalupe, pa ces ih napraviti za dan i stegnuti mdf u kalupe. Sutradan se to sve izlepi iz komada i pripremi za lakiranje.To su dva dana. Lakireru treba dva dana zbog susenja lakova, prvi dan osnovni lak, drugi dan smirglanje i zavrsni lakovi i treci dan pakovanje, prevoz i montaza. Znaci sve u svemu, za nabavku materijala, prevoz i montazu ce otici jos 2 dana i neka ode pola dana-dan za planiranje i crtanje sablona, pa opet nije vise od 7 dana. Ali efektivnog rada sa cekanjem na susenja lepka i lakova, realno 4 dana, naravno ako radis i ne vatas zjala.
------
Pa da ceo dan seces ivericu za kalupe, pa ces ih napraviti za dan i stegnuti mdf u kalupe. Sutradan se to sve izlepi iz komada i pripremi za lakiranje.To su dva dana. Lakireru treba dva dana zbog susenja lakova, prvi dan osnovni lak, drugi dan smirglanje i zavrsni lakovi i treci dan pakovanje, prevoz i montaza. Znaci sve u svemu, za nabavku materijala, prevoz i montazu ce otici jos 2 dana i neka ode pola dana-dan za planiranje i crtanje sablona, pa opet nije vise od 7 dana. Ali efektivnog rada sa cekanjem na susenja lepka i lakova, realno 4 dana, naravno ako radis i ne vatas zjala.
Teoretski to lepo zvuci ali je praksa uvek malo komplikovanija.Pezzo wrote:"Ne bih rekao da bas tako brzo moze da se odradi"
------
momci jezikom ide sve lako ,medjutim kad krene da se radi(pogotovo prototip)onda ide poprilicno sporije.
kad se napravi prvi komad i uoce greske i problemi--svaki sledeci moze biti uradjen za duplo manje vremena.
zato i cena za prvi mora biti poveca :spyfoordig:
kad se napravi prvi komad i uoce greske i problemi--svaki sledeci moze biti uradjen za duplo manje vremena.
zato i cena za prvi mora biti poveca :spyfoordig:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
evo ja cu tebi da ustupim moju radionicu sa sve alatom za izradu iste (ja cu ti biti bzi dodavac alata i segrt) pa da vidimo za koliko ce biti uradjeno :prs:Pezzo wrote:Sve zavisi kakav si majstor i sta imas od alata, a potreban ti je i radni prostor i prevozno sredstvo, pa kad sve to imas, znaces i koliko ti vremena treba i kolika ti je dnevnica.
i prevoz organizovan do bg kao i montaza :part:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ma imam i ja sve uslove, problem je sto za to nemam vremena i ne mogu da se ponudim, ne stizem ni svoje poslove da zavrsavam. A koliko moze da se uradi za dan, tu nisam preterao, moze i dosta vise. Desavalo mi se da za dan uradim toliko posla da mi niko ne veruje da sam sve sam uradio. To ide kad pocnes i ako znas sta ces i kako ces raditi. Inace rado bih se opkladio sa svima vama koji ne verujete. Uradice mu to neko, kalup nije bauk.
Zvecanac, to je sastavljeno iz 3 dela (uvelicaj sliku i zagledaj malo), pa se na licu mesta povezuju u celinu. Nije to problem. Visina mislim da je oko 2 metra, mozda i malo preko. Gde se sedi bi trebalo jedno 40 cm sirine. Nacrtas preko slike koordinate, pa po njima nacrtas uvelicano na poledjinama od mdf 19mm i imas linije krivina za kalup.
Zvecanac, to je sastavljeno iz 3 dela (uvelicaj sliku i zagledaj malo), pa se na licu mesta povezuju u celinu. Nije to problem. Visina mislim da je oko 2 metra, mozda i malo preko. Gde se sedi bi trebalo jedno 40 cm sirine. Nacrtas preko slike koordinate, pa po njima nacrtas uvelicano na poledjinama od mdf 19mm i imas linije krivina za kalup.
Ovo nema smisla!:forbannad:
Covjek koji je postavio temu je "musterija" a ne stolar i od njegove zelje da nekog uposli sve se pretvorilo u prepucavanje i poducavanje majstora teoreticara!!!
Jeli aktivna stranica "namjestaj po mjeri"?
Ovakve postove treba tamo prosledjivati odmah u startu jer je puno ozbiljnije!
Pa ko dobije posao slobodno posle neka pita kako se to pravi, objasnjenja mu sigurno nece hvaliti!
Covjek koji je postavio temu je "musterija" a ne stolar i od njegove zelje da nekog uposli sve se pretvorilo u prepucavanje i poducavanje majstora teoreticara!!!
Jeli aktivna stranica "namjestaj po mjeri"?
Ovakve postove treba tamo prosledjivati odmah u startu jer je puno ozbiljnije!
Pa ko dobije posao slobodno posle neka pita kako se to pravi, objasnjenja mu sigurno nece hvaliti!