tapacirani namestaj

Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
rende
Zarezivač olovaka

Post by rende »

pozdrav, vidim da tema hvata prasinu a imam par pitanja kako bih dovrsio svoju ugaonu garnituru samo za udobno sedenje.

zavrsio sam kostur pa su mi potrebni saveti za sundjere sediste / naslon.

preporuka od prodavaca sundjera je:
- za sedite t35 , koji mi se cini da je previse tvrd za duze i udobno sedenje
- za naslon je t20

Image
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

zavisno sta oces..... da imas gurtne izmedju daske mogla bi proci 35...ali posto je daska,opet zavisi sta zelis.... mozes npr stavis ako ti je sediste 15cm vidine.... stavis tvrdu desetku i meku peticu malo lio vate preko i to moze da bude dobro :D .... onda propadnes donegde ali je i dalje tvrdo... itd itd... naslon je uvek meksi od sedista... ali opet ti kazem...zavisi sta zelis i nekome tvrdo odgovara.... nije isto kada na tvrd sundjer sedne neko od 60 kg i 110 kg.... tako isto i meksi sundjer ako se stavi :D ....
rende
Zarezivač olovaka

Post by rende »

svidja mi se savet, ako mozes konkretnije koja 5?

Planiram da dobijem udobno za sedenje (da se lepo uvalis) a ne da trnem ili propadam

ravan deo kod sedeceg dela do kosine od naslona sam ostavio 15cm , tako da mogu napraviti tako nesto.

ako sam dobro shvatio 10cm t35 pa na njega 5cm (t20 ili t25) pa preko toga lio vata (vatelin kako ga zovu u prodavnici)

jos nesto koju debljinu i tvrdocu sundjera da stavim na gornji deo rukonaslona?

sve ostalo cu obloziti sundjerom od 1cm , mislim da je to ok
Last edited by rende on 17 Feb 2013 17:46, edited 1 time in total.
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

-to opet zavisi sta zelis...ako imas neke nove komade sundjera probaj,sedi i vidi sta ti odgovara..nemoj da probas na starim pozutelim sundjerima...oni nisu merodavni :D
-a lio vata (vatelin) sluzi da zaobli malo jastuk,sa drzi materijal koji dolazi preko zategnutim....
-sto se stranica tice,sastrane ne treba deblji od 2cm,a gornji izmedju 2-3 cm..ne treba ti veci....
-trebas da vidis kada stavis jastuk za sedenje po meri na visini izmedju 40-45 cm(to je neki standard) dal ti stranica sa sundjerom odgovara za sedenje,da li je prirodan polozaj sedenja :D
era
Majstor početnik

Post by era »

Ovo je super, Svaka čast.
plakar
Precizni šegrt

Post by plakar »

SVAKA CAST ajde kad budes zavrsio koplet garnituru postavi slike da vidimo gotov proizvod
rende
Zarezivač olovaka

Post by rende »

Nepi
Trenutna visina sedeceg dela (bez sundjera) je 25cm , racunao sam na to da mi max. visina za sedenje bude 43cm.

Nazalos nemam nove komade sundjera za probu , to bi bilo savrseno jer bih tacno znao sta mi treba. Samo imam ovaj, propao i star je 20ak god
Zbog toga i pitam za savete oko mogucih varijanti sundjera (nebi li kupovao dva puta isti :) ).

Mislim da mi dogovara visina rukonaslona jer sa ovim sundjerom mi se cini da je ok

hvala za dosadasnje savete, korisni su mi

ako imas jos neki predlog slobodno kazi necu se ljutim :D

era
hvala

plakar
hvala, ovo mi je prvi ulaz u ovaj svet namestaja i radim sebi ;)
Zelja mi je da zavrsim ovo za max mesec dana, radom u slobodno vreme posle posla,
samo ako se desi duzi sluzb. put moze ozbiljno da mi poremeti planove , slikam rad otvoricu temu postaviti od pocetka do kraja.
Last edited by rende on 19 Feb 2013 21:28, edited 1 time in total.
Nepi
Šegrt

Post by Nepi »

Tu negde u tvom komsiluku ima proizvodnja sundjera...pitacu brata za tacnu adresu.... i onda tamo odes i pogledas..oni seku i na meru i sve..... dok ne probas ne mozes nista da znas,,ovako je samo nagadjanje...jer drugo kada pravis za musteriju..onda mora biti kvalitetno i tvrdo...a kada vec pravis za sebe onda kupis sta guzici odgovara :D da si mi blizi..imam i ja neke sundjere...ako ides ka V.M.Lugu... mozes svratiti pa pogledati :D
Post Reply