Sto za glodalicu

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Da, da je jedno upola manja cena pa i ajd , za 17 hiljada mozes sam da napravis astal boli glava,
Sklopku imas isto i ovako da kupis, nisu one toliko preskupe

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Ali dobro kako je firma iz nemacke zato su i cene malo vece, mislim da oni ne radu u kini nista, znam da u gradu Remscheid u jednoj firmi gde moj cale nesto odrzavo pogon za bruniranje da su donosili delovi na bruniranje

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
geronimo
Samostalni majstor

Post by geronimo »

Na kraju treba ipak da napravim plotnu za sto za glodalicu od čeličnog lima.
Imam neko rešenje od medijapana, ali nije to to.
Samo mi recite čime da je ofarbam da bi to klizalo kako treba.

Negde sam to čitao na forumu pre ali sada ne mogu da nadjem nikako pa se izvinjavam što to pišem ovde.

Imam festoo 1400 od 5 kila i ubacio bih čelični lim od 8mm 50x50 ili 60x60 a ispod toga imam ormarić čija je plotna 40mm oplemenjema iverica-izrezana na sredini recimo 20x30cm - taman da glodalica prođe kroz nju.
Jel ovo OK što se tiče statike?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

8mm je mozda cak i previse, mislim da bi i 6 celicnog sasvim dobro odradilo posao (ja koristim 6mm Alu, doduse za 1010 koja je manja i laksa).
50X50 mi takodje deluje poveliko na tako maloj rupi.

Cekaj... jel ukopavas celicnu plocu u tu od 40mm iverice ili je stavljas kompletno preko? Hocu da kazem, jel ta od 40mm iverice recimo 80X80, pa ukopano u sredini za celicnu ili je sve skupa kolika je celicna ploca?

Ne znam za farbu po kojoj bi to lepo klizalo (sto ne znaci da ne postoji).

Padaju mi napamet dva resenja:
1. da fino obrusis povrsinu i s vremena na vreme mazes voskom kako ne bi zardjalo (ledja i bokove mozes da ofarbas cim hoces)
2. da zalepis ultraplast (laminat kako ga sad zovu) preko ploce. Pozeljno neka mat varijanta, sa sto finijom teksturom (recimo ko da je peskareno), bolje klizi nego po sjajnoj glatkoj.
geronimo
Samostalni majstor

Post by geronimo »

To majstore, hvala mnogo na>>>da fino obrusis povrsinu i s vremena na vreme mazes voskom.

Planiram da celicnu stavim kompletno preko ove od univera koja je 60x60 ili malo manja.
Znam da je skupo ali od svih masina koje koristim ubedljivo najvise koristim stonu glodalicu.
Nabavio sam i profil-kontraprofil glodala za vece ramove za slike ili za kuhinjske elemente i zaista mi je potrebna totalna preciznost i ne bih pravio nikakve kompromise.
Last edited by geronimo on 22 Jan 2016 12:07, edited 1 time in total.
Post Reply