Rupa na sudoperi za slavinu
Rupa na sudoperi za slavinu
Treba da izbusim rupu za slavinu na sudoperi, pa kad budem nosio na busenje, treba li da znam tacnu dimenziju-precnik, tj. da li je to standardno za sve slavine ili ima razlike od proizvodjaca do proizvodjaca?
Last edited by zid on 18 Dec 2008 18:14, edited 1 time in total.
- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
Ja znam za dva nacinana: Prvi je da se busi presom koju je imala prodavnica u kojoj kupujem okov. To je nesto nalik na modifikovanu hidraulicnu dizalicu. Drugi nacin je sa alatom kojim se buse rupe na keramickim plocicama. Tako su svojevremeno izbusili rupu na mojoj sudoperi. Samo traje malo duze.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
- Marko Enter
- Majstor majstora
standardni bušač za rupe za slavinu na sudoperi je f35mm.
barem ovaj wurt-ov što ja koristim.
a gore su ljudi naveli alternativne zamjene za bušač(kako ga ja zovem)
koje isto mogu da posluže .
ovaj bušač wurt-ov košta 50e i strava je .dolazi u paketu sa orginalnom burgijom od f16mm sa kojom se prvo izbuši rupa .onda se montira jedan dio bušača odozgo a drugi odozdo .
na njemu postoji ručka na gornjem dijelu koja se okrene dva puta ,tj 2-kruga i gotovo.
rupa je perfektna ili odlična .burgija je sama konstruisana na taj način da nema mogućnosti da prokliže po sudoperi ili da se mora tačkati.....
barem ovaj wurt-ov što ja koristim.
a gore su ljudi naveli alternativne zamjene za bušač(kako ga ja zovem)
koje isto mogu da posluže .
ovaj bušač wurt-ov košta 50e i strava je .dolazi u paketu sa orginalnom burgijom od f16mm sa kojom se prvo izbuši rupa .onda se montira jedan dio bušača odozgo a drugi odozdo .
na njemu postoji ručka na gornjem dijelu koja se okrene dva puta ,tj 2-kruga i gotovo.
rupa je perfektna ili odlična .burgija je sama konstruisana na taj način da nema mogućnosti da prokliže po sudoperi ili da se mora tačkati.....
ko radi taj se i umori
"Treba da izbusim rupu za slavinu na sudoperi, pa kad budem nosio na busenje, treba li da znam tacnu dimenziju-precnik, tj. da li je to standardno za sve slavine ili ima razlike od proizvodjaca do proizvodjaca?"
Hvala svim dobronamernim ljudima sa foruma na pomoci i savetima po pitanju rupe, pitao sam za precnik.
Glupo mi je davati neke vece pare za "burgiju" da bih izbusio jednu rupu na sudoperi.
Inace, busenje rupe kosta 400 din, na mestu gde sam narucio materijal.
Ko jos kolje svinju kad mu zafali kilo mesa?
Hvala svim dobronamernim ljudima sa foruma na pomoci i savetima po pitanju rupe, pitao sam za precnik.
Glupo mi je davati neke vece pare za "burgiju" da bih izbusio jednu rupu na sudoperi.
Inace, busenje rupe kosta 400 din, na mestu gde sam narucio materijal.
Ko jos kolje svinju kad mu zafali kilo mesa?
pa rekoh ti f35mm je standard,barem ja do sad nisam imao problema sa bušenjem od f35.mislim to je namjenski alat .a sad ovo sam napisao ne samo tebi nego ako bi slučajno nekome trebao bušač da zna gdje da ga nađe tj kod kojeg proizvođača.a da postoji više standarda za slavine ili za proizvođače ugradnih slavina ,
onda neko ko se bavi sa tim poslom morao bi da ima set tih bušača od jedno 200kom.... aneko ko se bavi tim poslom neka izračuna koliko je bušenje rupe a koliko cijena profy bušača .i za koliko će rupa da odplati sebe....
onda neko ko se bavi sa tim poslom morao bi da ima set tih bušača od jedno 200kom.... aneko ko se bavi tim poslom neka izračuna koliko je bušenje rupe a koliko cijena profy bušača .i za koliko će rupa da odplati sebe....
ko radi taj se i umori