mbole wrote:Moderna vremena

Ja cu uvek obrnuto, gurnuti dizajn u zapecak ako je funkcija u pitanju. Pogotovu kada pravim nesto za sebe.
Al... danas su moderne mlade koje izgledaju dobro... tek posle skontas sta se desi kad skinu sminku, i da ne znaju da kuvaju
Sto se tice stola, u sustini nogari idu za nijansu van dijagonale, koliko da se promase na sredini. Rezovi na krajevima su samo pod jednim uglom.
Daj neke mere pa da probam da iscrtam nesto.
A čuj, kod mene ti je sve doma modernog dizajna, ravne, čiste linije, tako volim, i sve je funkcionalno. Al te dodatne grede bi me baš grizle što se dizajna tiče. Sad mi je 45 na grbači, i još sam vitalan, vidjet ćemo što će bit za deset godina.
Da, moraju ići van dijagonale, no rezovi na krajevima nogu nisu svi pod istim kutem.
Nije baš identičan stol, ima nekakav dodatak u sredini al otprilike tako je i meni ispalo na maketi. Al to rezanje kuteva mi je najmanji problem. Ocrtat ću crte za rezove po samonivelirajućem laseru tako da me to ne brine.
A što se mjera tiče, pa za klasičan blagovaonski stol, duljine 180 - 200 cm, širine 100 cm, visine 75 cm.
Ja sam si to nekako ovako isplanirao; napravit drveni okvir cca 75 x 120 cm, u kutove tog okvira stavit 4 pravokutna profila koji čine noge i iskrižat ih dok ne dobijem to što želim. Puknut laser po dnu nogu, iscrtat, izrezat profile. Dignut laser na cca 72 cm visine, i puknut liniju po gornjim krajevima nogu. I to bi trebalo bit to. Bitno mi je da krajevi nogu na podu čine nekakav pravokutnik, gore nije bitno. I da, ova slika gore nije to što hoću, ovu dolje pokušavam iskopirat.
I bome da, pljunuta protutenkovska prepreka.