Moji pocetnicki radovi
- winston1989
- Samostalni majstor
Zaboravio stegom stegnuti
kasno sam primetio.. A i da se ne pravdam sad, pocetnicka greska

Last edited by winston1989 on 24 Mar 2017 20:45, edited 1 time in total.
- winston1989
- Samostalni majstor
- winston1989
- Samostalni majstor
Evo jos jednog rada, nije bas stolarski al nema veze...
Ovako sam resio problem sa masinom i tockovima:

Na glavnom delu su 4 profila, na svakom po jedan tocak, a pod diht abrihter deo sam podvuko tregere i vezao ih kao neka kolica. Na njima takodje 4 tocka.
Koristio sam 10mm debelo gvozdje.
Tockovi su 125mm cascoo, svaki nosi 200kg dinamicke tezine, odnosno 400 starticke, jedan kosta oko 15e, uzeo sam ih u Indjiji u Avexcor-u. 4 su sa kocnicom 4 bez...
Imam jos sutra malo da osiguram te tregere i da iznivelisem tockove, al u sustini glavni deo je gotov.
Mozda nekom pomogne ovo moje resenje
Ovako sam resio problem sa masinom i tockovima:

Na glavnom delu su 4 profila, na svakom po jedan tocak, a pod diht abrihter deo sam podvuko tregere i vezao ih kao neka kolica. Na njima takodje 4 tocka.
Koristio sam 10mm debelo gvozdje.
Tockovi su 125mm cascoo, svaki nosi 200kg dinamicke tezine, odnosno 400 starticke, jedan kosta oko 15e, uzeo sam ih u Indjiji u Avexcor-u. 4 su sa kocnicom 4 bez...
Imam jos sutra malo da osiguram te tregere i da iznivelisem tockove, al u sustini glavni deo je gotov.
Mozda nekom pomogne ovo moje resenje

Last edited by winston1989 on 27 Mar 2017 20:57, edited 1 time in total.
- winston1989
- Samostalni majstor
- art of wood
- Vrhunski majstor
- winston1989
- Samostalni majstor
ni meni se ovakva konstrukcija ne dopada.
pre bih pravio nesto gde se recimo nekakvim ekscentrom, ili na navoj tockovi spuste i podignu masinu dok se pomera, a onda ponovo podignu i masina se osloni na sopstvene nogare. Ako nekako obezbedis da je uvek vracas u ustu poziciju (postavis nekakve granicnike), onda ces imati i uvek nivelisanu kada je u radnoj poziciji.
I da... obavezno pocisti pod pre nego sto je pomeras. Em ce ti biti mnogo lakse, em ce i masini biti mnogo lakse da se ne upreda.
a moze i ovako
https://youtu.be/b1x4udkTuyE
pre bih pravio nesto gde se recimo nekakvim ekscentrom, ili na navoj tockovi spuste i podignu masinu dok se pomera, a onda ponovo podignu i masina se osloni na sopstvene nogare. Ako nekako obezbedis da je uvek vracas u ustu poziciju (postavis nekakve granicnike), onda ces imati i uvek nivelisanu kada je u radnoj poziciji.
I da... obavezno pocisti pod pre nego sto je pomeras. Em ce ti biti mnogo lakse, em ce i masini biti mnogo lakse da se ne upreda.
a moze i ovako

https://youtu.be/b1x4udkTuyE
- art of wood
- Vrhunski majstor
majstor koji ti je montirao masinu
nazalost video sam na par mesta njihove montaze masina koje se svode na pomeranje stolova na zadate fabricke mere.... a masina stoji nizbrdo
iz dobre namerae ti govorim kao i profesor
duze ce ti trajati masina a o preciznosti da i ne govorimo ,takve masine su osetljive i na velike temeraturne razlike a o par milimetara vise ili manje pod nozicom da i ne govorimo, citaj mekane su

iz dobre namerae ti govorim kao i profesor
duze ce ti trajati masina a o preciznosti da i ne govorimo ,takve masine su osetljive i na velike temeraturne razlike a o par milimetara vise ili manje pod nozicom da i ne govorimo, citaj mekane su
- winston1989
- Samostalni majstor
Hvala na savetu mbole, na zalost tako nesto kao sto je na klipu ne mogu da uradim. Masina ima 8x m16 srafove na koje se oslanja, njih cu namestiti kad postavim masinu u polozaj da se na njih oslanja. Naravno da cu pocistoti pod, danas sam ovo zavrsio a sutra cu finese da odradim, okacicu sliku opet kad sve zavrsim.
- winston1989
- Samostalni majstor