Bansek savet
- winston1989
- Samostalni majstor
Bansek savet
Pozdrav ljudi,
U pokazite nam Vas rad sam pitao za bansek metabo bas 261. Trebaju mi vasi saveti oko manjeg banseka, planiram da ga koristim za izradu sablona. St mislite o njemu? Da li mozete neku alternativu da mi predlozite do 400e. Hvala.
U pokazite nam Vas rad sam pitao za bansek metabo bas 261. Trebaju mi vasi saveti oko manjeg banseka, planiram da ga koristim za izradu sablona. St mislite o njemu? Da li mozete neku alternativu da mi predlozite do 400e. Hvala.
Last edited by winston1989 on 23 Mar 2017 23:37, edited 1 time in total.
winstone - nemoj bacati pare.
Mali bansek može služiti samo za izrezivanje neke tanke šperploče i sličnih materijala.
A i to je upitno jer 350 w motor nije snažan i pri malo većem izrezu krivulje počet će da zastajkuje
Imao sam i prodao u pol cijene, samo skupljao prašinu.
Mali bansek može služiti samo za izrezivanje neke tanke šperploče i sličnih materijala.
A i to je upitno jer 350 w motor nije snažan i pri malo većem izrezu krivulje počet će da zastajkuje
Imao sam i prodao u pol cijene, samo skupljao prašinu.
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
- winston1989
- Samostalni majstor
Znam da je bolje veci i jaci da uzmem, al veruj te mi ljudi, ponestaje mi mesta da pr..em u radionici, a kamoli jos glomaznih masina da uzimam. Moram kombinirku na tockove staviti kako bih je vozao zarad malo mesta. Tracnu testeru planiram da koristim za pravljenje sablona, ne da secem drvo na njoj, za to imam i cirkular i potezni ger. Zato sam mislio neki stoni da uzmem.

Last edited by winston1989 on 24 Mar 2017 20:55, edited 1 time in total.
- winston1989
- Samostalni majstor
- art of wood
- Vrhunski majstor
- art of wood
- Vrhunski majstor
da posebno je lakse ako je sablon od medijapana 18 mm :smejanje: moji su vecina te debljine
napravio sam brdo sablona znam s cim je lakse , ubodna testera moze da posluzi mnogo cemu osim izradi sablona dok je bansek stona masina ...
kazem samo da ne pravi toliko sablona da bi kupio bansek ,i dobra ubodna testera s odgovarajucom testericom moze odlicno da odradi posao
napravio sam brdo sablona znam s cim je lakse , ubodna testera moze da posluzi mnogo cemu osim izradi sablona dok je bansek stona masina ...
kazem samo da ne pravi toliko sablona da bi kupio bansek ,i dobra ubodna testera s odgovarajucom testericom moze odlicno da odradi posao
U zavisnosti koliko zuris (imas vremena da pecas po oglasima) evo sta meni pada na pamet:
Za oko 400-450 na oglasima mozes da naletis na Metabo/Elektra Backum BAS 317/316. Na njima je jaci motor (oko 650w) i teoretski bi mogao da raskrajas daske do 15cm. Koriste listove duzine 2240mm koje mozes lakse da nadjes (vecina manjih ih koristi) i ima ih od 6-16mm sirine.
Ja takodje trazim nesto za krivulje, doduse ne za sablone vec za rezanje za skulpturni rad i dvoumim se izmedju ovoga sto sam ti predlozio i gore pomenute nove Makite. Sa Makitom sam radio kod prijatelja i za mene je super. Raskraja i tvrdje drvo do pune dubine ako imas strpljenja i seces polako. Doduse cena je dosta veca nego polovnog Metaba.
Dva rusa su napravili uporedni video makite 1200 i metaba 318 i sem kozmetike nema razlike ni malo:
https://www.youtube.com/watch?v=RjtjpkXY6WI
Ima u ponudi i Inca Dewalt masina i za manje novce ali ih ja nisam video u zivo tako da ne znam nista o njima.
Za pomenuti novac, da moze da ti stane u prostor, bansek resenje tesko da ces bolje da nadjes.
Ostavi iskustva ako se resis za bansek ukoliko ti nije tesko.
Za oko 400-450 na oglasima mozes da naletis na Metabo/Elektra Backum BAS 317/316. Na njima je jaci motor (oko 650w) i teoretski bi mogao da raskrajas daske do 15cm. Koriste listove duzine 2240mm koje mozes lakse da nadjes (vecina manjih ih koristi) i ima ih od 6-16mm sirine.
Ja takodje trazim nesto za krivulje, doduse ne za sablone vec za rezanje za skulpturni rad i dvoumim se izmedju ovoga sto sam ti predlozio i gore pomenute nove Makite. Sa Makitom sam radio kod prijatelja i za mene je super. Raskraja i tvrdje drvo do pune dubine ako imas strpljenja i seces polako. Doduse cena je dosta veca nego polovnog Metaba.
Dva rusa su napravili uporedni video makite 1200 i metaba 318 i sem kozmetike nema razlike ni malo:
https://www.youtube.com/watch?v=RjtjpkXY6WI
Ima u ponudi i Inca Dewalt masina i za manje novce ali ih ja nisam video u zivo tako da ne znam nista o njima.
Za pomenuti novac, da moze da ti stane u prostor, bansek resenje tesko da ces bolje da nadjes.
Ostavi iskustva ako se resis za bansek ukoliko ti nije tesko.
Bolje je imati dobru ubodnu od loseg banseka, a i jeftinija jeart of wood wrote:... i dobra ubodna testera s odgovarajucom testericom moze odlicno da odradi posao

http://www.winwin.rs/makita-el-osciluju ... 54215.html
a sa dobrom testericom pravi cist i precizan rec, na primer Bosch progressor i li Bosch Clean for wood. Malo su skuplje od obicnih ali vrede.