Razmisljao sam se da li da uzmem digitalni pokazivac za ugradnju pa da mozgam kako da ga instaliram na testeru ili digitalni merac dubine, i posto je ovaj zadnji bio na debelom popustu, nece da skodi. Ako bude lepo radio uzecu i daljinsko ocitavanje pa cemo videti. Testera je CMT 240.060.07M 180 mm precnika, sa 18 zuba i sirinom reza od 6mm. Zubi su bruseni potpuno ravno, tako da bi dno zljeba trebalo takodje da bude potpuno ravno. Kako ce da radi videcemo, ali sto ne probati, pa makar i ne radilo na sperploci zasta mi i treba. Ostaje mi jos da napavim box joint jig sa stelovanjem.
Kad pogledam koliki su zubi na testeri, apsolutno sam siguran da je nisam previse platio. Da bi radila morace da s cesto ostri, inace ce da ivice budu previse grube, a upravo to pokusavam da izbegnem.

Feniks, ako tebe zadovoljavaju cinkovani spojevi na lelujavoj testeri, uzivaj. Mene taj nivo kvaliteta uzasava, i ne zelim da osljarim na necemu sto mi je zadovoljstvo. Ono sto radim na masini mora da bude jednako kvalitetno kao i ono sto radim rukom. A ovako izgleda rukom, bez dorade.