efekti na drvenim daskama

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
mekong
Brzi dodavač alata

Post by mekong »

Niko ne brani nekom stolaru da ima farbarskih sklonosti :)
Uz duzno postovanje ovo jeste zanat i radi se dugo ima ljudi koji s ovim imaju iskustva i prodaju to za novac a zovu se lakireri(s umetnickim sklonostima)
Patine razni efekti postoje i mogu da se kupe
Ako je vec nekom do tempera ili vodenih boja ,onda neka kupi kvalitetan akrilni toner ,odlicno radi posao

P.S
Slikarska platna ne upijaju kao drvo ,a i prednodno su priprmljena za slikanje
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pa i drvo pripremas za farbanje/lakiranje :)

Al kad si me vec povuko za jezik...

Sory... but... sto se lakirera tice, imam verovatno najgora moguca iskustva sa njima od svih zanatlija.

A tek od "iskusnih" me muka spopada, posto su uglavnom najiskusniji u tome da ti udaju nesto sto ce lepo da izgleda sada, a kroz 3 meseca ce da ode u 3 lepe.

Tipican "iskusan" lakirer je neko ko je sposoban da nanese ravnomeran sloj laka/boje na neku povrsinu, da to ne procuri, da nema gresaka... kraj.

Otprilike krajnji nivo do kog sam video da je neki dobacio je upravo patina i efekt koji se kupi i upotrebi prema preporuci.
Stvarno mislis da bi ti neko platio za to?
mekong
Brzi dodavač alata

Post by mekong »

Jadni farbari niko ih nevoli
Eto u par recenica neko ocrni sve farbare ,i njihovu struku
Ja ne da mislim nego mi odavno placaju za to ,kojekakvi stolari
Ako ce mo vec tako stolari naprave nesto lep sto traje tri meseca posle se rasusi i raspadne.to su moja iskustva s stolarima
Ne bih ja da se raspravljam ali lakse je nekom ko se bavi ovim da bude saradnik i radi usluge nekoj firmi.
Toliko od mene nadam se da se niko nije uvredio ,moram malo da branim struku😃
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Nekada su i babe i brice vadili zube, ali danas je na medjunarodnom trzistu surova konkurencija, pa babe i brice nisu vise konkurentni. Ne treba se mesati u tudje profesije o kojima nemate predstavu, jer nije isplativo, nismo vise u srednjem veku. Jovana je vrlo jasno i profesionalno napisala sta im treba.
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Strucni ste da od oglasa napravite roman ...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mi smo samo oprezni(ne bismo voleli da neko ostane uskracen za nesto sto je mukotrpno radio):D

ipak smo mi ovde familija :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Mnogo bi bilo dobro kada bi neko od naših bio nagrađen za svoje znanje,dizajn,umeće,rad
a strasno bi bilo kada bi to završilo u nekoj nezavrsenoj garaži umesto da sija po salonima širom sveta ;)
art and craft
Brzi dodavač alata

Post by art and craft »

Dule, u pravu ste!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ma ja ne znam sta pravite toliku filozofiju oko toga.
Njima trebaju uzorci, placaju sve napravljene uzorke bez obzira dali su odgovarajuci ili ne, zna se koliko kosta koja tehnika izrade sto na kraju naplatis i svi srecni i zadovoljni.
A hoce li oni to na kraju pustiti u serisku proizvodnju ili ce stajati negdje u magacinu je njihova briga.
Post Reply