Savjeti oko izbora Glodalice
- art of wood
- Vrhunski majstor
Ako budem poceo nesto tako ozbiljno da radim
kao sto su prozori onda cemo nabaviti i adekvatan alat 😄
Ja sam cist hobista samo za svoju dusu u slobodno vreme
Ali ne bih da gubim vreme na dovijanje i smirglanje zbog gresaka alata.
Pri posao pravljenje stola sa cirkularom i glodalicom samo da se pribave spravice i krecem
Hvala na savetu pozzz
kao sto su prozori onda cemo nabaviti i adekvatan alat 😄
Ja sam cist hobista samo za svoju dusu u slobodno vreme
Ali ne bih da gubim vreme na dovijanje i smirglanje zbog gresaka alata.
Pri posao pravljenje stola sa cirkularom i glodalicom samo da se pribave spravice i krecem
Hvala na savetu pozzz
Last edited by Swup on 08 Dec 2016 02:54, edited 1 time in total.
Recimo glodalica koja klacka u osovinama, pa kao je zategnes ona nije pod 90, a pre nego sto si je zategao igra milimetar levo-desno, cirkular koji ne mozes da nastelujes da bude u vinklu...
Daleko, koristis dobar alat, bar prema onome sto sam video. Uzmi nekog kineza pa da vidim majstora koji ce da radi sa njim.
Bez smirglanja? Prosto. Zavrsno uradis blanjom, ciklingom...
Salu na stranu, covek je mislio na popravljanje gresaka usled kilavog reznog alata smirglanjem.
Daleko, koristis dobar alat, bar prema onome sto sam video. Uzmi nekog kineza pa da vidim majstora koji ce da radi sa njim.
Bez smirglanja? Prosto. Zavrsno uradis blanjom, ciklingom...
Salu na stranu, covek je mislio na popravljanje gresaka usled kilavog reznog alata smirglanjem.
Ne. Moze da se poruci CMT, ali kosta koliko i mnogo bolje masine, pa je besmisleno uzeti ga. Zadnji put kada sam pitao Filos, bio je 550 eura. Makita RP2301 FCX je na akciji do 31 Decembra, za 63000 dinara, tj nekih 30 eura manje. A em je bolja masina, em ima 3 godine garancije, em ima i servis koji obezbedjuje sve delove za razliku od Tritona. Triton u Srbiji nikako nije povoljno i dobro resenje.
No, hobistu koji pocinje tako velika i teska glodalica nije potrebna. Za vecinu stvari posao ce zavrsiti i manja glodalica, bez prigvata 12mm. RT700 CX2J je odlicno resenje, em ima odlicnu glodalicu za iz ruke, em za relativno male pare uzme jos jednu fiksnu bazu, pa je time reseno i montiranje u sto. A radi i kao horizontalna glodalica uz odgovarajuci sto, i kao nadstolna glodalica, opet uz malo spera, i dobre volje.
No, hobistu koji pocinje tako velika i teska glodalica nije potrebna. Za vecinu stvari posao ce zavrsiti i manja glodalica, bez prigvata 12mm. RT700 CX2J je odlicno resenje, em ima odlicnu glodalicu za iz ruke, em za relativno male pare uzme jos jednu fiksnu bazu, pa je time reseno i montiranje u sto. A radi i kao horizontalna glodalica uz odgovarajuci sto, i kao nadstolna glodalica, opet uz malo spera, i dobre volje.